Przeglądarki internetowe
Moderators: Galadriela, Olka
Ja od jakiegos czasu używam głównie Firefoxa 1.0 i uważam go za na razie najlepszą przeglądarkę z jaką miaałem do czynienia. Opera jest w porządku ale u mnie trochę wolno chodzi w porównaniu do fire-foxa. Poza tym jak dotąd ani razu mi się nie powiesił w odróznieniu od IE, który niestety jest zaraz po Foxie ale teraz głównie ze względu na szybkość....
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Re: Przeglądarki internetowe
Ożywię temat po 6 letniej przerwie, wszak informatyka idzie do przodu
Od ok 4 lat używam tylko i wyłącznie Opery. Spełnia wszystkie moje wymagania i można ją bardzo intuicyjnie dostosować do swoich potrzeb. Dodatkowo ostatnio doposażyłam ją w słownik, i teraz mam większą kontrolę nad często przeze mnie robionymi literówkami.
Strony bardzo szybko mi się ładują, od dawna można w niej pracować z zakładkami i gestami myszy. Parokrotnie miałam też kontakt z FF, ale jednak lepiej i szybciej mnie osobiście pracuje się w Operze.
I jeszcze jest darmowa
Od ok 4 lat używam tylko i wyłącznie Opery. Spełnia wszystkie moje wymagania i można ją bardzo intuicyjnie dostosować do swoich potrzeb. Dodatkowo ostatnio doposażyłam ją w słownik, i teraz mam większą kontrolę nad często przeze mnie robionymi literówkami.
Strony bardzo szybko mi się ładują, od dawna można w niej pracować z zakładkami i gestami myszy. Parokrotnie miałam też kontakt z FF, ale jednak lepiej i szybciej mnie osobiście pracuje się w Operze.
I jeszcze jest darmowa
- MAX EVANS
- Fan
Jeśli chodzi o mnie to od zawsze używałem IE począwszy od 6 a kończąc na 8. I za żadne skarby nie myślałem nawet o tym by go na cokolwiek innego zmienić. Choć wszyscy polecali mi Firefox-a mówiąc że IE jest dziurawy itp? Co nie jest nie prawdą bo najnowszy IE8 jak i jego poprzednik IE7 są równie bezpieczne jak inne przeglądarki znajdujące się na rynku i uwierzcie mi wiem co mówię. Ale wróćmy do tematu o to dwa tygodnie temu stał się cud i z niewytłumaczalnych przyczyn przesiadłem się na Firefox-a 3.6. Przyznaje początki były trudne ale po 3 dniach praktycznie nie widziałem już różnicy w porównaniu z IE8 i nie zamierzałem do niego już wracać. Pewnie zastanawiacie się dlaczego a to dlatego bo w Firefox-ie urzekło jego funkcjonalność i wygoda no i oczywiście możliwość instalowania dodatków czyli tego czego IE od zawsze brakowało. POLECAM Firefox-a choć IE8 również jest bardzo dobrą przeglądarką
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
Obecnie największą wadą IE jest jego powolność w wykonywaniu skryptów. Używanie wielu zakładek czasami staje się wręcz niemożliwe... Ale i tak najczęściej uzywam tej właśnie przegladarki - chyba głownie ze względu na fajny czytnik RSS.
FF nie lubiłem nigdy. Korzystam z niego tylko wtedy, kiedy potrzebuję użyć Firebuga - rewelacyjnej wtyczki dla web developerów.
Najbezpieczniejszą i najszybszą przegladarką jest Opera. Używam jej głównie przy korzystaniu z serwisu mojego banku.
Coraz bardziej przekonuję się do Google Chrome... Tylko te wszechobecne Google... Ta firma robi się groźna...
A słyszał ktoś o Songbird? Taka hybryda Firefoksa i Winampa. Napisałem do niej nawet wtyczkę.
FF nie lubiłem nigdy. Korzystam z niego tylko wtedy, kiedy potrzebuję użyć Firebuga - rewelacyjnej wtyczki dla web developerów.
Najbezpieczniejszą i najszybszą przegladarką jest Opera. Używam jej głównie przy korzystaniu z serwisu mojego banku.
Coraz bardziej przekonuję się do Google Chrome... Tylko te wszechobecne Google... Ta firma robi się groźna...
A słyszał ktoś o Songbird? Taka hybryda Firefoksa i Winampa. Napisałem do niej nawet wtyczkę.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
- MAX EVANS
- Fan
Nie zaobserwowałem takiej przypadłości ani w IE7 ani IE8 a codziennie otwierałem nawet do 30 zakładek jednocześnie.{o} wrote: Używanie wielu zakładek czasami staje się wręcz niemożliwe...
A jeśli chodzi o Google Chrome to masz racje Google robi się ciekawskie a zbytnia ciekawość to pierwszy stopień do piekła
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Nie, nie słyszałam. Ale zaciekawiłeś mnie, i oglądam sobie co to takiego jest i co potrafi A na pierwszy rzut oka bardzo spodobało mi się logo, z tym czarnym ptaszkiem w słuchawkach.{o} wrote:A słyszał ktoś o Songbird?
Hybrydy są zawsze mile widziane, niezależnie od rodzaju materiału wejściowego{o} wrote:Taka hybryda
Tak właśnie myślałam, że jak {o} to wtyczka do Comprendo{o} wrote:Napisałem do niej nawet wtyczkę.