Nie o to mi chodzi. Nie odróżniłby bo nie wiedziałby, że krowa to krowa, a jabłko to jabłko. Przecież jakby nie umiał czytać i pisać to nie nazwałby krowy krową. W związku z czym nie odróżniłby jej. Wiedziałby, że tam stoi jakieś stworzenie ale nie nazwałby go. Wczoraj na fakultecie czytaliśmy Pamiętniki Adama i Ewy Twaina. Tam Adam był przedstawiony jako stworzenie bez większego rozumu i jak starał się wypchnąć Ewę z szałasu, który zbudował to ona zaczęła płakać. Ale nie powiedział, że Ewa zaczęła płakać tylko cytuję: "Nowe stworzenie już tam wtargnęło, a gdy próbowałem je wypchnąć, zaczęło wylewać wodę z otworów, którymi patrzy." Nie powiedział, Ewa zaczęłą płakać, tylko nazwał ją stworzeniem i nie wiedział, że oczy to oczy, to tak samo jakby popatrzył na krowę to mógłby ją nazwać jabłkeim, chociaż pewnie nie znałby takiego słowa. Jak Ewa znalazła Kaina w rzece to najpierw myślał, że to ryba, potem, że kangur a na końcu, że to niedźwiedź.piter wrote:sugerujesz, ze czlowiek nie umiejacy mowic nie odroznia jablka od krowy...?
Sprawy szkolne
Moderators: Galadriela, Olka
- Liz_Parker
- Zainteresowany
"I Have Promises To Keep, And Miles To Go Before I Sleep." ROBERT FROST
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
Pamiętnik Adama i Ewy... Pamiętam "otwory, którymi patrzy"
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
- Liz_Parker
- Zainteresowany
- Liz_Parker
- Zainteresowany
A ja jestem z siebie dumna... Taki tłumok jak ja z izyki i zrobiłam ładnie zadania... Pomijając poziom tych zadań i moją awersję do prac domowych (unikam jak ognia)... To teraz mam pytanie. Jak myślicie, co najbardziej wpływa na nasz status społeczny?
-wykształcenie
-zamożność
-zawód
-dostęp do władzy
Mam rozprawkę z WOSu i zbieram opinie... Dżej-Dżejowi powinno się coś takiego spodobać, a coś czuję, że mi to sprawdzi... Mile widziane odpowiedzi z uzasadnieiem
-wykształcenie
-zamożność
-zawód
-dostęp do władzy
Mam rozprawkę z WOSu i zbieram opinie... Dżej-Dżejowi powinno się coś takiego spodobać, a coś czuję, że mi to sprawdzi... Mile widziane odpowiedzi z uzasadnieiem
- lizzy_maxia
- Fan
- Liz_Parker
- Zainteresowany
- ciekawska_osoba
- Fan
hehe no to ja was wszytkich teraz zaskoczę: ja uwielbiam zajęcia, nawet jak są jakieś zaliczenia hehe naprawdę, i wcale mi nic nie jest. Odkryłam, że lubię się uczyć, zwłąszcza tego co mnie niezmiernie interesuje a właśnie to robię cały czas.
Kiedyś jak kończyłam szkołę średnią to zarzekałam się, że już do szkolnej ławy nie wrócę a szczególnie nie będę miała do czynienia z rachunkowością.
W moim przypadku potwierdza się słusznośc powiedzenia "Nigdy nie mów nigdy" Hihi wróciłam tym razem na finanse i co dziwniejsze niezmiernie mnie to interesuje, co kiedyś jak ktoś by mi tak powiedział to dostałby po pysk....ten znaczy się w twarz
Jednak w ankiecie wybrałam iż jestem humanistką, bo i tak będę za niedługo studiować językoznawstwo
Konkluzja: kobieta zmienną jest...........
Kiedyś jak kończyłam szkołę średnią to zarzekałam się, że już do szkolnej ławy nie wrócę a szczególnie nie będę miała do czynienia z rachunkowością.
W moim przypadku potwierdza się słusznośc powiedzenia "Nigdy nie mów nigdy" Hihi wróciłam tym razem na finanse i co dziwniejsze niezmiernie mnie to interesuje, co kiedyś jak ktoś by mi tak powiedział to dostałby po pysk....ten znaczy się w twarz
Jednak w ankiecie wybrałam iż jestem humanistką, bo i tak będę za niedługo studiować językoznawstwo
Konkluzja: kobieta zmienną jest...........
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
- Schwarze Sonne
- Gość