Ponieważ uwielbiam książki i czytam tak dużo, na ile mi czas pozwala, co jakiś czas odkrywam książkę która wywiera na mnie spore wrażenie. W przypadku "Igrzysk Śmierci", było to wręcz ogromne wrażenie.
“Igrzyska Śmierci” (oryg. The Hunger Games) autorstwa Suzanne Collins otwierają trylogię poświęconą futurystycznemu państwu Panem i jego mieszkańcom, zasiedlającym 12 dystryktów w lezących jego granicach. A o czym jest dokładnie? Bardzo wyczerpująco można o tym przeczytać na stronie wydawcy, Media Rodzina, klikając tutaj
Jestem już po lekturze drugiego tomu, "W pierścieniu ognia" i z niecierpliwością czekam na kolejny. Moim zdaniem seria deklasuje Harrego Pottera, sagę Zmierzch, stając się najbardziej interesującym bestsellerem dla nastolatków. I to nie tylko dla nastolatków, bowiem w niektórych scenach autorka pozwala sobie na okrucieństwo, którego w młodzieżowych powieściach nie spotyka się często.
Czy ktoś z Was czytał tę książkę?
Trylogia Igrzysk Śmierci
Moderators: Galadriela, Olka
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
- MAX EVANS
- Fan
Re: Trylogia Igrzysk Śmierci
Beauty_Has_Come jeśli o mnie chodzi to nie miałem przyjemności zapoznania się z tą lekturą i prawdopodobnie tejże przyjemności mieć nie będę bo czas mi na to nie pozwala POZDRAWIAM.
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
Re: Trylogia Igrzysk Śmierci
a ja właśnie mam zamiar przeczytać 100 książek z listy BBC
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...