Modyfikacje
Moderator: {o}
Modyfikacje
Postanowiłem zrobić wam jeszcze jeden świąteczny prezent - tym razem jest to drobna ingerencja w kod źródłowy forum, czyli MOD (modyfikacja).
Co takiego zmieniłem? Otóż przerobiłem pole AIM, na numer Gadu-Gadu. Teraz - jeśli podacie swój numer w profilu - przy każdym waszym poście będzie się pojawiało słoneczko w odpowiednim kolorze Kliknięcie tego słoneczka otwiera okno rozmowy w Gadu-Gadu. Mam nadzieję, że to drobne usprawnienie wam się spodoba
W planach jest zamina także innych pól na bardziej "rodzime" oraz umieszczenie słoneczka na prostokątnym przycisku - żeby nie odstawało wizualnie od innych ikonek u dołu postu
Co takiego zmieniłem? Otóż przerobiłem pole AIM, na numer Gadu-Gadu. Teraz - jeśli podacie swój numer w profilu - przy każdym waszym poście będzie się pojawiało słoneczko w odpowiednim kolorze Kliknięcie tego słoneczka otwiera okno rozmowy w Gadu-Gadu. Mam nadzieję, że to drobne usprawnienie wam się spodoba
W planach jest zamina także innych pól na bardziej "rodzime" oraz umieszczenie słoneczka na prostokątnym przycisku - żeby nie odstawało wizualnie od innych ikonek u dołu postu
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
No przecież mówię, że zmiana innych przycsków jest dopiero w planach. Masz ikonkę YIM-a, bo to jest pole YIM-a. Dlaczego jest podpisane Tlen? Bo jakiś genialny tłumacz wymyślił sobie, że tak powinien przetłumaczyć z angielskiego na polski...piter wrote:fajnie...
tylko dlaczego zamiat ikonki tlena mam YIM'a...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- ciekawska_osoba
- Fan
- ciekawska_osoba
- Fan
No i kolejny prezent - Olka zrobiła ładne przyciski, a ja zaimplementowałem obsługę Tlena.
Ciekawska - słoneczko zostało zasłonięte przez ICQ - takie niedopatrzenie w kodzie, które poprawiłem przy okazji wstawiania przycisków z prawdziwego zdarzenia.
Jednak prowizorka całkiem szybko zniknęła... A mówią, że przetrwa wszystko...
Ciekawska - słoneczko zostało zasłonięte przez ICQ - takie niedopatrzenie w kodzie, które poprawiłem przy okazji wstawiania przycisków z prawdziwego zdarzenia.
Jednak prowizorka całkiem szybko zniknęła... A mówią, że przetrwa wszystko...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- ciekawska_osoba
- Fan
A teraz zainstalowałem polską wersję pozostałych przycisków Mam nadzieję, że się podobają (jak nie, to wrócimy do starych). Tym razem to nie robota Olki - znalazłem gotowe
Powiedzmy, że to z okazji walentynek.
Powiedzmy, że to z okazji walentynek.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Jabber. No dobrze - ale to jest tylko protokół, na którym pracuje wiele programów. I w każdym wyświetlanie statusu wymaga innego kodu. Więc jaki program chcecie? WPK? A może Mirandę?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
myślę, że na polskie warunki najlepiej wpkontakt, tam przynajmniej nie trzeba dodawać bota.
Niezgodzę się z tobą, że w każdym kliencie wyświetlanie statusu wymaga innego kodu. Jest kilkanaście kodów(chyba), które działają we wszystkich klientach i na wszystkich serwerach, wystarczy dodać jedną osobę do rostera(listy kontaktów ).
Ale daj po prostu WPKontakt
Niezgodzę się z tobą, że w każdym kliencie wyświetlanie statusu wymaga innego kodu. Jest kilkanaście kodów(chyba), które działają we wszystkich klientach i na wszystkich serwerach, wystarczy dodać jedną osobę do rostera(listy kontaktów ).
Ale daj po prostu WPKontakt
Za jakiś więc czas będzie WPK.
Dzisiaj natomiast wprowadziłem innego moda. Uniemożliwia on wstawianie zbyt wielkich obrazków do sygnatury. Ucieszy on zapewne tych, którzy wolą czytać posty a nie oglądać obrazki pod nimi. Zapobiegnie to także 'rozjeżdżaniu' się strony z powodu zbyt szerokiego banera, którego ktoś sobie wstawił.
Ograniczenia:
szerokość - max 512 px;
wysokość - max 128 px;
ilość obrazków - max 2;
liczby te mogą ulec zmianie.
Dzisiaj natomiast wprowadziłem innego moda. Uniemożliwia on wstawianie zbyt wielkich obrazków do sygnatury. Ucieszy on zapewne tych, którzy wolą czytać posty a nie oglądać obrazki pod nimi. Zapobiegnie to także 'rozjeżdżaniu' się strony z powodu zbyt szerokiego banera, którego ktoś sobie wstawił.
Ograniczenia:
szerokość - max 512 px;
wysokość - max 128 px;
ilość obrazków - max 2;
liczby te mogą ulec zmianie.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך