piosenka z igrzysk
Moderator: LEO
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
piosenka z igrzysk
Moze mi ktos powiedziec jaki jest tytul piosenki towarzyszacej obecnym igrzyskom olimpijskim? I co to za facet, ktory ja spiewa?
- Kwiat_W
Dzieki wlasnie o ta mi chodzilo! A czy nie ma jakiejs polskiej piosenki na te igrzyska? Pamietam, jak pdczas Atlanty Gorniak spiewala swoja. Podobala mi sie (zapomnijmy na chwile jaka jest jej wykonawczyni). Ale nagrali chba tylko piosenke na tamte igrzyska bo one byly wyjatkowe. Na "zwykle" chyba tego nie robia.
Nie ma za co Ale piosenka jest na prawdę niezła. Jeśli chodzi o obecne Igrzyska to raczej nie ma żadnej polskiej piosenki. Słyszałam, że nawet wydana została płyta z hitami Igrzysk, ale nie ma tam żadnego polskiego wykonawcy. Śpiewają tacy jak Lenny Kravitz, Sting, Destiny's Child, Avril Lavigne......
No a Atlanta w końcu była jubileuszowa. Niestety piosenki nie kojarzę
No a Atlanta w końcu była jubileuszowa. Niestety piosenki nie kojarzę
Ja osobiście to tego nie widziałam ale musiało to supcio wyglądać. Wyobrażam sobie jak ona śpiewa piosenkę a tu krzyki i gwizdy żeby tylko przestała śpiewać. Cudowne uczucie patrzeć jak rozwścieczona wychodzi ze sceny -miodzio
"Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
I ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
I nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
- Kwiat_W
Cos wam sie pomylilo. Wygwizdali ja za hymn na mistrzostwach swiata w pilce noznej, a na Atlante spiewla cos w stylu...
"To Atlanta-a-a-AAAAAAAA, To Atla-antaaaa,
Gdy spiewaja sta-diooo-ny, milkna woo-ojny"
Czy jakos tak i bylo swietne. ficjalnej piosenki z Atlany nie pamietam a ta Gorniakowej tak, bo byla mojim zdaniem lepsza.
"To Atlanta-a-a-AAAAAAAA, To Atla-antaaaa,
Gdy spiewaja sta-diooo-ny, milkna woo-ojny"
Czy jakos tak i bylo swietne. ficjalnej piosenki z Atlany nie pamietam a ta Gorniakowej tak, bo byla mojim zdaniem lepsza.
- lizzy_maxia
- Fan
"Pass the flame" to piosenka niesamowita, ale teledysk do niej jest jeszcze bardziej niesamowity ściągnęłam sobie i jedno i drugie - gdyby ktoś był zainteresowany teledyskiem: http://www.athens2004.com/ --> News --> Multimedia Gallery --> Video Categories --> Tourch Relay (dostępne są dwie wersje - grecka i angielska, można sobie też wybrać, jaka jakość - low czy high - nas interesuje. Utwór pochodzi z krążka Unity - The Official Athens 2004 Olimpic Games, z którym można bliżej się zapoznać m.in. :: tutaj ::. Może dodam jeszcze, że pierwszym singlem z tej płyty było "Universal prayer" Jamelii i Tiziano Ferro
Reprezentacja Polski też ma swoją piosenkę (Polacy nie gęsi...! Oczywiście, ze jest polska piosenka na te Igrzyska! Oj, coś nieuważnie oglądacie transmisje ), a jest nią "Jeszcze jeden piękny dzień" w wykonaniu Artura Rojka i Smolika.
Reprezentacja Polski też ma swoją piosenkę (Polacy nie gęsi...! Oczywiście, ze jest polska piosenka na te Igrzyska! Oj, coś nieuważnie oglądacie transmisje ), a jest nią "Jeszcze jeden piękny dzień" w wykonaniu Artura Rojka i Smolika.
Ja słyszałam i widziałam teledysk do też polskiej piosenki "Zwinny". Mnie osobiście to trochę zaszokowała tym swoim repertuarem (Agnieszka Chrzanowska-coś takiego ). Jak w teatrze- nie no bardzo oryginalna pioseneczka. Też pochodzi z płyty olimpijskiej.
"Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
- lizzy_maxia
- Fan
Hej. Inti...ta piosenka z Sydney...Nie chodzi Ci przypadkiem o Vanessę Amorosi i "Absolutely everybody" (wykonała go podczas ceremonii zakończenie igrzysk)? Z tamtą olimpiadą tylko taki utwór mi się kojarzy ...A nie, sorki. Napisałeś, że "czołówka". W takim razie nie mam pojęcia. Ale może ktoś wie, gdzie znajdę czołówkę obecnej olimpiady...takie greckie rytmy, a łucznik 'strzela' do kolarzy ?
Smerfeta, Agnieszka Chrzanowska? Ta aktorka?
Smerfeta, Agnieszka Chrzanowska? Ta aktorka?
Liźu_maxiu [nie wiem jak odmieniac twojego nicka ~~] jeśli ci pomoge to wiem, że Moby nagrał wspólnie z Public Enemy singla zatytułowanego: "MKLVFKWR". [Make Love Fuck War", czyli "Kochajcie się, P******cie wojnę. Krążek został wydany specjalnie na igrzyska w Atenach
Polakom gratulujemy-Wisły Kraków
- lizzy_maxia
- Fan
Ahym, wiem, wiem, pisałam o tej płycie, słyszałam fragmenty i nie o to mi chodziłoNaster wrote:Liźu_maxiu [nie wiem jak odmieniac twojego nicka ~~] jeśli ci pomoge to wiem, że Moby nagrał wspólnie z Public Enemy singla zatytułowanego: "MKLVFKWR". [Make Love Fuck War", czyli "Kochajcie się, P******cie wojnę. Krążek został wydany specjalnie na igrzyska w Atenach
A mnie wręcz przeciwnie - moze wokalista wypada dość blado, ale te olimpijskie kółka z ognia...wow wow WOW, to zrobiło na mnie ogromne wrażenie i bez wątpienia jest to mój ulubiony moment w teledyskuKwiat_W wrote:nie podoba mi sie teledysk do "pass the Flame". Ten wokalista nie okazuje zadnych emocji. I jakis taki malo efektowny ten teledysk.