najlepsza piosenka
Moderator: LEO
Właśnie sobie sprawiłem ten słynny Coldplay 'Trouble' i słucham go w kółko tak od chyba półgodziny i nie widze w nim nic fajnego... Dla mnie jest nudnawy - nie podoba mi się jego klimat - sama muzyka po części by przeszła ale ogólne wykonanie już nie. A z tych wszystkich piosenek co słyszałem w Roswell podobają mi się właściwie tylko 3 są to: Fear, Save Yourself no i wstępna piosenka Dido.
Tak, te piosenki co wymieniłeś są naprawdę dobre, zwłaszcza Dido i Save Yourself Ale inne też są niezłe, zresztą tu dużo od gustu zależy
Last edited by Liz16 on Sat Apr 17, 2004 8:28 pm, edited 1 time in total.
- lizzy_maxia
- Fan
Inti, Coldplay to według mnie specyficzny zespół, który gra bardzo alternatywną muzykę. Głos Chrisa Martina albo się podoba albo nie. Być może, kiedy słucha się go po raz pierwszy, wydaje się nudnawy. Ale potem człowiek się przyzwyczaja i łapie klimat. Tak przynajmniej było ze mną. "Trouble" to jedna z ich najlepszych piosenek, ale należy pamietać, że w Roswell pojawiły się także takie utwory jak "Brothers and sisters" (odc. "Crash" i słynna scena z Isabel) i "Don't panic" (odc. "Heart of mine" w momencie kiedy Sean podwozi Liz do szkoły). Jednak mimo to niezmiennie najlepszą wg mnie piosenką z Roswell jest - o czym już pisałam - "Nullarbor song". Wiele wiele innych plasuje się tuż za nią (m.in. Sarah McLachlan, Dido, Fisher, Ivy, Save Ferris czy Sense Field).inti wrote:Właśnie sobie sprawiłem ten słynny Coldplay 'Trouble' i słucham go w kółko tak od chyba półgodziny i nie widze w nim nic fajnego... Dla mnie jest nudnawy - nie podoba mi się jego klimat - sama muzyka po części by przeszła ale ogólne wykonanie już nie.
W tym przypadku u mnie to będzie tylko kwestja gustu - nie podoba mi się głos tego Chrisa Martina - dla mnie jest nużący jakby wycięty z amerykańskiego bankietu, a ja nie lubię bankietów. Nie lubię klubowej muzyki z użyciem głosu plus saksofonu, pianina, fortepianów itp. A ta piosenka mi się tak właśnie kojarzy i chyba nic nie zmieni mojego zdania o niej.Głos Chrisa Martina albo się podoba albo nie. Być może, kiedy słucha się go po raz pierwszy, wydaje się nudnawy. Ale potem człowiek się przyzwyczaja i łapie klimat.
Ma dobry wstęp reszta jest zniszczona... - takie jest moje zdanie.
- brendanferhfan
- Zainteresowany
- Martuśśśśśśśśśś
- Gość
zagłosowałam na Lifehouse...ale:
Coldplay też jest fajna...i na pewno wolę "Trouble" niż "Don't panic"...
Gdybym miała decydować (czyt. wymienić kilka piosenek) o tej ankiecie to napewno dodatkowo pojawiłyby się piosenki: Fear, Lucky, Edge of the ocean, Absence of fear czy rewelacyjna piosenka (odok "Fear") I love you...czy ktoś ją słyszał?
Dla mnie Sheryl Crow rlz
Poza tym bardzo mi sie podoba piosenka Save Ferris "Let me in".
Absolutnie się zgadzam..kocham ten utwór!A ja wam powiem że dla mnie jedną z najlepszych piosenek jest "Let Me In" - a przy tym taniec Isabel i Alexa w śnie Alexa Nie tak szczerze mówiąc to naprawde to jeden z najładniejszych momentów w serialu
Coldplay też jest fajna...i na pewno wolę "Trouble" niż "Don't panic"...
Gdybym miała decydować (czyt. wymienić kilka piosenek) o tej ankiecie to napewno dodatkowo pojawiłyby się piosenki: Fear, Lucky, Edge of the ocean, Absence of fear czy rewelacyjna piosenka (odok "Fear") I love you...czy ktoś ją słyszał?
ELU - zgadzam się co do fear w zupełności...
Dido stworzyła wersję "Here with me" jaka zapewne już dawno zepchnęła w cień wersję Sarah Brightman ale fear tej drugiej Sarah obroni się zawsze
to sedno i dusza Maxa. Lęk. Przed światem, miłością, bliskością i wszystkim tym, co nas wiąże dając jednocześnie prawdziwą wolność...
Dido stworzyła wersję "Here with me" jaka zapewne już dawno zepchnęła w cień wersję Sarah Brightman ale fear tej drugiej Sarah obroni się zawsze
to sedno i dusza Maxa. Lęk. Przed światem, miłością, bliskością i wszystkim tym, co nas wiąże dając jednocześnie prawdziwą wolność...
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
- Weronika Evans
- Starszy nowicjusz
Ja zagłosowałam na Sheryl Crow "I shall believe" ,do dziś gdy słysze tę piosenke czuje motylki w brzuchu i zaraz odżywają wspomnienia o magicznym okresie w moim życiu (o Roswell).Ciesze się ze jest taka melodia która uwalnie we mnie pokłady energii i emicji!
Dodam jeszcze tylko że muzyka w moim ukochanym serialu jest bardzo dobra i jest wiele tytułów które mi sie podobają np.Better Than Ezra-"Closer" albo Beth Orton-"She Cries Your Name" no i nie wspomne o Lon Rose-"I never thought that you would come".
Dodam jeszcze tylko że muzyka w moim ukochanym serialu jest bardzo dobra i jest wiele tytułów które mi sie podobają np.Better Than Ezra-"Closer" albo Beth Orton-"She Cries Your Name" no i nie wspomne o Lon Rose-"I never thought that you would come".
"I felt like Jason Behr and I had such a unique chemistry.
He just walked in and we started reading together, it was just there." - Shiri
He just walked in and we started reading together, it was just there." - Shiri