Wcale nie taka straszna, bo moja siostrzyczka ma oryginały albumów (nie wiem, ile zapłaciła, ale podobno były strasznie drogie).... jak przyjedzie, to sobie wgram do biblioteki i juz nie będę formatować dysku, choćby nie wiem, co....co za straszna siostra !
Ballady, czyli powiew romantyzmu
Moderator: LEO
do moich ulubionych, takich naj,naj należą ballady Guns n Roses:
Cyvil war
So Fine
14 Years
Coma
Knocking on Heavens Door (oryginał Bob Dylan)
Dont Cray
Live and Let Die (oryginał Paul Mc Cartney)
Nowember Rain
a tak w ogóle to poprostu całe Use Your Illusion z 1991, pełne rockowych ballad, polecam młodszym forumowiczom
Cyvil war
So Fine
14 Years
Coma
Knocking on Heavens Door (oryginał Bob Dylan)
Dont Cray
Live and Let Die (oryginał Paul Mc Cartney)
Nowember Rain
a tak w ogóle to poprostu całe Use Your Illusion z 1991, pełne rockowych ballad, polecam młodszym forumowiczom
Zycie jest jak pudełko czekoladek,nigdy nie wiesz co ci się trafi
- lizzy_maxia
- Fan
Prześliczna jest piosenka Sydney Forest : Once in a Blue Moon . Oglądałam sobie wczoraj "Simply Irresistible" (czyli "Zniewalająca pokusa") --> ze względu na Sarah Michelle Gellar, choć aż tak bardzo za niąnie przepadam, ale co tu dużo kryć - nudno mi trochę było to sobie oglądnęłam i ...wychwyciłam tam tą śliczną pioseneczkę:) Martina Mc Bride też ma piękne piosenki, np. "My Valentine" , czy - to wiadomo - "Concrete Angel":)
To ja tu powrzucam parę paskudnych starych ballad - klasyków: moze być "It must have been love"? albo "Everything i do i do it for you" czy "Please forgive me"? kto tego nie zna?? ostatnio znów puścili w telekuku Robin Hooda z Costnerem i gdybym tylko była wtedy w domu znów słuchałabym tej piosenki... wielki come back Adamsa, ale ta melodia zrobiła o wiele więcej dla świata muzyki miłej i przyjemnej... zreszta sam Adams śpiewał ją i po hiszpańsku, i z Celine Dion i kazdy wszędzie się jej domagał...
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Ja natomiast kocham Counting Crows i Colorblind... szczerze mówiąc nie rozszyfrowałam jeszcze textu ale sądze że to ballada... bo piosenka wydaje mi się bardzo romantyczna a przy okazji jest naprawde cudowna ( i te pare dzwięków fortepianu w tle lubie takie...)
Piosenke poznałam przy filmie Szkoła Uwodzenia przy tym jak Sebastian i ta babka z jasnymi włosami (nie pamiętam już jak się nazywa) się kochają.
Zresztą dla mnie wszystkie wolne piosenki to ballady chociaż wydaje mi się że to są te które opowiadają o miłości itp.
Piosenke poznałam przy filmie Szkoła Uwodzenia przy tym jak Sebastian i ta babka z jasnymi włosami (nie pamiętam już jak się nazywa) się kochają.
Zresztą dla mnie wszystkie wolne piosenki to ballady chociaż wydaje mi się że to są te które opowiadają o miłości itp.
Last edited by brendanferhfan on Sat Aug 14, 2004 11:52 pm, edited 1 time in total.
Ghost Of The Robot - "Good Night Sweet Girl"
zespol, kiedy jeszcze istnial, mienil sie rockowym. w zasadzie byl, chociaz moim zdaniem troche na pograniczu rocka i punku... niewazne. wazne jest to, ze maja kilka posenek, ktore mi przypadly do gustu. miedzy innymi wymieniona powyzej - naprawde ladna ballada.
zespol, kiedy jeszcze istnial, mienil sie rockowym. w zasadzie byl, chociaz moim zdaniem troche na pograniczu rocka i punku... niewazne. wazne jest to, ze maja kilka posenek, ktore mi przypadly do gustu. miedzy innymi wymieniona powyzej - naprawde ladna ballada.
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Większość ballad wymieniliście. Dorzucę jeszcze "Bohemian Rapsody", Dover ''Otherside'', Radiohead "Fake plastic tree'', "Fade out'' , ''Black Star'' i wiele innych. RHCHPP słynne "Under the Bridge''.
W ''Behind blue eyes'', które uwielbiam rzeczywiście wystąpiła Halle Barry. Nie wiem czy wiecie, że piosenka pochodzi z filmu z tą panią pt:"Ghotika'' , zapomniałam jak się dokładnie pisze. Oglądałam. Świetny. Jeden z horrorów z przesłaniem.
W ''Behind blue eyes'', które uwielbiam rzeczywiście wystąpiła Halle Barry. Nie wiem czy wiecie, że piosenka pochodzi z filmu z tą panią pt:"Ghotika'' , zapomniałam jak się dokładnie pisze. Oglądałam. Świetny. Jeden z horrorów z przesłaniem.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
pamiętam okres, kiedy zepołu metalowe zaczęły wypuszczać ballady. Pamiętam unforgiven mMtallica, a zwłaszcza wersję z orkiestrą filharmonii. Coś cudownego. Mam jednak pewną przypadłość, której się nie mogę pozbyć: jeśli czegoś jest za dużo w końcu mam od tego czkawkę. Wole sama stopniować sobie pewne piosenki. Tak bylo z Immortal Evenesene. Piękna. Maxel polecił mi ją w październiku lub listopadzie zeszłego roku. Cieszyłam sie nią jak dziecko dopóki nasze rozgłośnie ie zaczęły z uporem maniaka namiętnie i bezkońca jej emitować na antenie..
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
- brendanferhfan
- Zainteresowany
A ja jeszcze tradycyjnie dodam "Here With ME" do którego po jakimś czasie i tak zawsze powracam (chociaż zeby nie wiem jak to było nude)
Co do Gotiki to pisenka była na samym końcu, film fajny. Beznadziejne zakończenie
(wypuścili ją z zakładu jak zabiła męza i ta druga wariatke ktora "gwalcily demony" ktora tez kogos zabila, jak mozna wypuscic zabojcow. I jeszcze niech powiedzia ze sąd im uwierzyl ze je duchy opentały... :/)
Wiecie co jeszcze lubie...
Craig Amstrong & Elizabeth Fraser - This Love (albo coś takiego) - Ładne nastrojowe też z Cruel Intentions, na początku jej nie lubiałam ale... po czasie... bardzo ją lubie :]
Co do Gotiki to pisenka była na samym końcu, film fajny. Beznadziejne zakończenie
(wypuścili ją z zakładu jak zabiła męza i ta druga wariatke ktora "gwalcily demony" ktora tez kogos zabila, jak mozna wypuscic zabojcow. I jeszcze niech powiedzia ze sąd im uwierzyl ze je duchy opentały... :/)
Wiecie co jeszcze lubie...
Craig Amstrong & Elizabeth Fraser - This Love (albo coś takiego) - Ładne nastrojowe też z Cruel Intentions, na początku jej nie lubiałam ale... po czasie... bardzo ją lubie :]
-
- Gość
Re: Ballady, czyli powiew romantyzmu
Pierwsze ballady, które przychodzą mi do głowy to: "Love of my life", "Love hurts", "When the smoke is going down", "Wish you were here".
https://lavaro.pl/posciel-tivolyo
https://lavaro.pl/posciel-tivolyo