Aborcja
Moderator: {o}
-
- Pleciuga
- Location: Swiar wampirow..raj dla kriw, pieklo dla smiertelnikow
i jak dla mnie to trudny temat.. mimo ze dla mnie aborcja to zabijanie zycia jakiegos malucha ktory nigdy nie pozna zapachu kwaitow kolorow zycia.. ale tez nie mozemy potepiac takich osob bo nie wiemy w jakich sa sytuacjach.. np. dziewczyna ma 15 lat jeszcze sie uczy jest z biednej rodziny i rodzi dziecko .. czy ona ma jakies szanse na wychowanie go? nie ma.. a jesli rodzice jeszcze karza jej usuanac to dziecko to ona jest pod presja! niestety my nie mamy zadnego wplywu na takie losy.. a najsmutniejsze jest to ze teraz coraz wiecej jest mlodocianych matekj ktore albo zabijaja swoje biedne dzieci albo je oddaja.. to jest straszne,,
Niechciana ciąża powinna być karą a potem szkołą dla jednak nie odpowiedzialnej osoby która dopuściła się do takiej sytuacji.
Natomiast w przypadku gwałtu mimo wszystko kobieta nie powinna usówać płodu - wtedy zgodziłbym się z adopcja... ale też nie do końca - może własnie ona powinna wychowac to dziecko... przeciez to tylko dziecko które nic nie zawiniło - to jest materiał, który mozemy kształtowac. Jesli nawet ojciec był najgorszy z najgorszych to tylko część genów przekazał temu niemowlakowi - wszytsko da sie zrobic - człowiek nie rodzi się zły
Natomiast w przypadku gwałtu mimo wszystko kobieta nie powinna usówać płodu - wtedy zgodziłbym się z adopcja... ale też nie do końca - może własnie ona powinna wychowac to dziecko... przeciez to tylko dziecko które nic nie zawiniło - to jest materiał, który mozemy kształtowac. Jesli nawet ojciec był najgorszy z najgorszych to tylko część genów przekazał temu niemowlakowi - wszytsko da sie zrobic - człowiek nie rodzi się zły
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Jasne, mając jedno dziecko nie będzie się juz chciała kochać bez zabezpieczenia. Co to za nauka odpowiedzialności - nie uważałaś, to teraz masz dziecko.chodzi mi głównie o naukę odpowiedzialność - drugi raz nie popełni podobnego błędu
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Okay, i z tym się zgadzam. Ale co to ma do aborcji? Bo nie wiem czy wiesz, ale aborcja miła i przyjemna to z całą pewnością nie jest. Ani też bezpieczna. Więc zarówno groźba dziecka jak i konieczności poddania się aborcji może być straszakiem na seks bez zabezpieczenia.Chodzi mi o to, że jeśli ktos kocha sie bez zabezpieczenie musi miec tą świadomość - że cos moze z tego wyjść. Jesli nie ma tej swiadomosci to niech sie nauczy miec
"Please, God, make everyone die. Amen."
Nic tu nie jest nie na temat. Te wszystkie problemy się przeplatają.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
-
- Pleciuga
- Location: Swiar wampirow..raj dla kriw, pieklo dla smiertelnikow
wiecie takie dzieci naprawde ja wspolczuje ... nie wiem jak matka moze zabic wlasne dziecko!.. to jest straszne ale tez sprobojm y postawic sie w jej sytuacji.. nawet jesli KOCHA sie bez zabezpieczenia.. moze zostala zgwalcona i nie chce tego dziecka.. nie wiem jak ja bym postapila na takim miejscu...