cd...
Moderator: ALEX_WHITMAN
Forum rules
Strefa wolna - można spoilerować.
Strefa wolna - można spoilerować.
cd...
Jak myślicie, jak mogłaby się potoczyć akcja serialu, gdyby Colin postanowił zostać w obsadzie?
Może zagramy w grę, co by było gdyby, każdy dopisuje coś od siebie. A więc zacznę od siebie:
Alex i Isabell jadą razem na koncert...
Może zagramy w grę, co by było gdyby, każdy dopisuje coś od siebie. A więc zacznę od siebie:
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Re: cd...
Po koncercie Alex odwozi Isabell do domu. Na miejscu Isabell dziękuje Alexowi za bardzo miły wieczór po czym obdarza go namiętnym pocałunkiemCzips wrote:Jak myślicie, jak mogłaby się potoczyć akcja serialu, gdyby Colin postanowił zostać w obsadzie?
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Całą scenę ogląda z daleka Tess. Jest późna wieczorna godzina, a ona siedzi na ławce, smutna i zamyślona. Zastanawia się, czy dobrze zrobiła rezygnując ze swojego planu związanego z Alexem. Ale już zdecydowała - kwestie tłumaczenia księgi musi rozwiązać w inny sposób.MAX EVANS wrote:
Alex i Isabell jadą razem na koncert.Po koncercie Alex odwozi Isabell do domu. Na miejscu Isabell dziękuje Alexowi za bardzo miły wieczór po czym obdarza go namiętnym pocałunkiem
Ostatnio taka zabawa skończyła się masakrycznie... Nie uda wam się tego powtórzyć ;>
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
( Tess) Siedząc tak, pod gwiezdzistym niebem wspomina pocałunek z Maksem na balu.
Przypomina sobie również, że podczas tego pocałunku Max myślał tak naprawde o Liz.
Zastanawia się czy warto wogóle tłumaczyć księgę.
Postanawia zrezygnować z Maxa i udaje się do Liz, aby jej o tym powiedzieć.
Idąc po pustych ulicach stwierdza, że tak naprawde nie kocha Maxa, a jej "uczucie" było efektem wieloletniego wpajania tego schematu przez Nasedo.
Nasedo nie żyje.
Isabell jest szczęśliwa z Alexem, choć pisany jest jej Michael, dlaczego ona nie może byc szczęśliwa z kimś, komu będzie na niej naprawde zależało.
Koniec z Maxem.
Przypomina sobie również, że podczas tego pocałunku Max myślał tak naprawde o Liz.
Idąc po pustych ulicach stwierdza, że tak naprawde nie kocha Maxa, a jej "uczucie" było efektem wieloletniego wpajania tego schematu przez Nasedo.
Nasedo nie żyje.
Isabell jest szczęśliwa z Alexem, choć pisany jest jej Michael, dlaczego ona nie może byc szczęśliwa z kimś, komu będzie na niej naprawde zależało.
Koniec z Maxem.
- MAX EVANS
- Fan
Po rozmowie z Liz i samotnym spacerze podłamana Tess poddaje się i postanawia bez słowa wyjechać z Roswell. Natomiast Isabell decyduje się na to by bardziej zaangażować się w związek z Alexemirien7 wrote:( Tess) Siedząc tak, pod gwiezdzistym niebem wspomina pocałunek z Maksem na balu.
Nasedo nie żyje.
Koniec z Maxem.
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
Tess zostawia u Michaela list z wyjaśnieniami dlaczego wyjeżdża. Max szanuje jej decyzje, ale Liz ma dziwne przeczucia, że może sie to źle skończyć. Stara się przekonać Tess żeby została
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Związek Isabell z Alexem oraz Mari z Michaelem kwitnie, organizują wspólną imprezke u Michaela.
Isabell nie wie, że Tess wyjeżdża.
Zdesperowana Liz namawia Maxa, aby zatrzymal Tess, on nie rozumie jednak zachowania Liz. Ostatecznie zmuszona sytuacja wyjawia Maxowi tajemnice odnosnie Maxa z przyszłości.
Jest jednak za pózno Tess wyjechała.
Max i Liz próbują odnależć Tess lub wskazówki do miejsca do którego się udała. Angażują w to Michaela, Isabell, Marie oraz Alexa. Oczywiście psując im tym swietna zabawę.
Wszystko na nic. Tess wyjechała.
Zdają sobie sprawę, że nie łatwo bedzie ją odnależć,
Isabell próbuje się z nią skontaktować telepatycznie. Tess jednak nie wpuszcza jej do umysłu.
Liz płacze, szlochając co chwila wspomina o końcu świata, do którego przyczyni się wyjazd Tess. Max ją pociesza, mówiąc, że mają jeszcze dużo czasu, żeby ją odnależć i że póki co nic im nie grozi. Max całuje zapłakaną Liz.
Isabell nie wie, że Tess wyjeżdża.
Zdesperowana Liz namawia Maxa, aby zatrzymal Tess, on nie rozumie jednak zachowania Liz. Ostatecznie zmuszona sytuacja wyjawia Maxowi tajemnice odnosnie Maxa z przyszłości.
Jest jednak za pózno Tess wyjechała.
Max i Liz próbują odnależć Tess lub wskazówki do miejsca do którego się udała. Angażują w to Michaela, Isabell, Marie oraz Alexa. Oczywiście psując im tym swietna zabawę.
Wszystko na nic. Tess wyjechała.
Zdają sobie sprawę, że nie łatwo bedzie ją odnależć,
Isabell próbuje się z nią skontaktować telepatycznie. Tess jednak nie wpuszcza jej do umysłu.
Liz płacze, szlochając co chwila wspomina o końcu świata, do którego przyczyni się wyjazd Tess. Max ją pociesza, mówiąc, że mają jeszcze dużo czasu, żeby ją odnależć i że póki co nic im nie grozi. Max całuje zapłakaną Liz.
- MAX EVANS
- Fan
Po trzech tygodniach od wyjazdu Max poddaje się i postanawia zaprzestać poszukiwań Tess. Informuje o tym wszystkich wtajemniczonych i sugeruje że lepiej będzie jeśli po prostu o niej zapomną. Isabell z dnia na dzień coraz bardziej angażuje się w związek z Alexem.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
I może dlatego pozostawiono Tess pole do popisu w drugiej serii Żeby NIE doszło do sytuacji, gdy już nie ma nic do dodania, a życie w Roswell płynie spokojnieirien7 wrote:Życie w Roswell płynie spokojnie.
- MAX EVANS
- Fan
To ja już bym wolał ten spokój niż to co spotkało Alexa?Beauty_Has_Come wrote:I może dlatego pozostawiono Tess pole do popisu w drugiej serii Żeby NIE doszło do sytuacji, gdy już nie ma nic do dodania, a życie w Roswell płynie spokojnieirien7 wrote:Życie w Roswell płynie spokojnie.
Max i Liz szykują się do wesela, Michael z Marią wyjechali do Vegas... Tylko Kyle Alex i Isabell snują się po Roswell. Aż pewnego dnia w wiadomościach pokazują informację o niewyjaśnionym jasnym świetle, które pojawiło się na niebie nad Waszyngtonem.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
To spokojne życie miało byc cisza przed burzą. Jak to czesto bywało w Roswell.....Beauty_Has_Come wrote:I może dlatego pozostawiono Tess pole do popisu w drugiej serii Żeby NIE doszło do sytuacji, gdy już nie ma nic do dodania, a życie w Roswell płynie spokojnieirien7 wrote:Życie w Roswell płynie spokojnie.
Przygotowania Maxa i Liz do ślubu zostają zakłócone.
Isabell od jakiegos czasu ciagle śni się przerazony głos prawdziwej matki, a w tle dziwne kosmiczne obrazy.
Isabell opowiada o tym Maxowi, ma mieszane uczucia, ciagle myśli o ich planecie. Ma wyrzuty sumienia.
Isabell od jakiegos czasu ciagle śni się przerazony głos prawdziwej matki, a w tle dziwne kosmiczne obrazy.
Isabell opowiada o tym Maxowi, ma mieszane uczucia, ciagle myśli o ich planecie. Ma wyrzuty sumienia.
- MAX EVANS
- Fan
Isabell doświadcza ponownie wizji podczas snu lecz tym razem jest ona inna niż miało to miejsce do tej pory. Matka informuje ją o tym że przyleciała na Ziemie i chce się z nią spotkać. Przerażona Isabell budzi się z krzykiem, do pokoju wpadka MAX by sprawdzić czy z siostrą wszystko ok. Usłyszawszy od Isabell o jej wizji i o tym co przekazała jej matka natychmiast łączy ją w całość z informację o niewyjaśnionym jasnym świetle, które pojawiło się na niebie nad Waszyngtonem.
Cała paczka zostaje postawiona na nogi.
Max i Liz jada do Vegas po Micheala.
Alex bardzo chce pomóc cierpiacej Isabell. Postanawia, że postara się przetłumaczyć ksiegę.
Okazuje się, że Maria jest w ciąży.
Ślub Maxa i Liz zostaje odwołany.
Cała paczka gromadzi sie i zastanawia co dalej.
Max i Liz jada do Vegas po Micheala.
Alex bardzo chce pomóc cierpiacej Isabell. Postanawia, że postara się przetłumaczyć ksiegę.
Okazuje się, że Maria jest w ciąży.
Ślub Maxa i Liz zostaje odwołany.
Cała paczka gromadzi sie i zastanawia co dalej.
Last edited by irien7 on Mon Mar 01, 2010 11:39 pm, edited 3 times in total.
- MAX EVANS
- Fan
Zaczynamy tu tworzyć serial obyczajowyirien7 wrote: Okazuje się, że Maria jest w ciąży.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Nie rozumiem, dlaczego ten wątek jest zły, albo odbiega od natury Roswell . W końcu, w Roswell "okazało się, że Tess jest w ciąży". A serial mieszał wątki obyczajowo - uczuciowe z tajemnicami kosmitów. Dlaczego w wersji alternatywnej zabronić tego Marii? Tutaj naprawdę spore miejsce do popisu dla lubiących tworzyć ff. Jakie będzie to dziecko? Czy będzie posiadało szczególne umiejętności? Czy odegra jakąś większą rolę>MAX EVANS wrote:Zaczynamy tu tworzyć serial obyczajowyirien7 wrote: Okazuje się, że Maria jest w ciąży.
Mnie się pomysł irien7 podobał