Skórowie
Moderator: ALEX_WHITMAN
Forum rules
Strefa wolna - można spoilerować.
Strefa wolna - można spoilerować.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Skórowie
Przeczytałam kiedyś w internecie fragment sondy dotyczącej najgorszego momentu/wątku w drugim sezonie. Ku mojemu zaskoczeniu wiele osób głosowało na "Skórów". Zaskoczeniu, bo wątek drugiego, wrogiego gatunku kosmitów uważam za jeden z najciekawszych w całym serialu.
Oprócz niezwykle zabawnego momentu "dziurawienia" Whitaker przez Liz na fikcyjnym pogrzebie (kogo to nie ruszyło? ) wątek zawierał w sobie wiele tajemnic. Żałuję, że twórcy podarowali im tylko dwa odcinki, ja bym z tej historii wyciągła zdecydowanie więcej. Chociaż... na końcu drugiego, "skórowego" odcinka widzimy, że ktoś potrąca spacerującyh w parku Maksa i Tess - czy miało to sygnalizować ewentualność ponownego sięgnięcia do postaci Nicholasa przez twórców, jeśli zajdzie taka potrzeba?
A teraz intrygujące mnie kwestie:
1) Nicholas - dlaczego znajdował się w "skórze" 14 letniego chłopca, wszak - z tego co mówił Isabel - romansował z Vilandrą na Antarze, więc musiał mieć zdecydowanie więcej lat. Ale dlaczego na ziemi przybrał postać chłopca?
2) Courtney - czy pomiędzy nią a Michaelem nie zaczęło się rodzić jakieś uczucie? Czy z jego strony nie było to coś więcej, niż tylko zainteresowanie wrogiem? Co stałoby się z jego związkiem z Marią, gdyby Courtney przeżyła?
3) śmierć - dlaczego kosmiczne kamienie uzdrowiły Nassedo zastrzelonego przez FBI, a nie dały rady pomóc mu po ataku Skórów? Co oni mu w zasadzie zrobili i... jak?
Oprócz niezwykle zabawnego momentu "dziurawienia" Whitaker przez Liz na fikcyjnym pogrzebie (kogo to nie ruszyło? ) wątek zawierał w sobie wiele tajemnic. Żałuję, że twórcy podarowali im tylko dwa odcinki, ja bym z tej historii wyciągła zdecydowanie więcej. Chociaż... na końcu drugiego, "skórowego" odcinka widzimy, że ktoś potrąca spacerującyh w parku Maksa i Tess - czy miało to sygnalizować ewentualność ponownego sięgnięcia do postaci Nicholasa przez twórców, jeśli zajdzie taka potrzeba?
A teraz intrygujące mnie kwestie:
1) Nicholas - dlaczego znajdował się w "skórze" 14 letniego chłopca, wszak - z tego co mówił Isabel - romansował z Vilandrą na Antarze, więc musiał mieć zdecydowanie więcej lat. Ale dlaczego na ziemi przybrał postać chłopca?
2) Courtney - czy pomiędzy nią a Michaelem nie zaczęło się rodzić jakieś uczucie? Czy z jego strony nie było to coś więcej, niż tylko zainteresowanie wrogiem? Co stałoby się z jego związkiem z Marią, gdyby Courtney przeżyła?
3) śmierć - dlaczego kosmiczne kamienie uzdrowiły Nassedo zastrzelonego przez FBI, a nie dały rady pomóc mu po ataku Skórów? Co oni mu w zasadzie zrobili i... jak?
- MAX EVANS
- Fan
Re: Skórowie
Beauty_Has_Come wrote:Nicholas - dlaczego znajdował się w "skórze" 14 letniego chłopca, wszak - z tego co mówił Isabel - romansował z Vilandrą na Antarze, więc musiał mieć zdecydowanie więcej lat. Ale dlaczego na ziemi przybrał postać chłopca?
A może Isabel lubiła młodszych A tak na poważnie to podczas jej ślubu przybrał już swoją normalną postać. Więc może postać chłopca była tylko swoistym ziemskim kamuflażem
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Nie, Nicholas nie był Kivarem, ukochanym Vilandry. Jednak pozostaje wrażenie, że coś ich tam łączyło, co widać po fragmentach wypowiedzi Nicholasa:
ODC. HARVEST
------------------
NICHOLAS: You're not going anywhere. You know, on our world, I was considered to be something of a ladies man. I even remember you giving me the eye now and again. But after spending 50 years as a teenage misfit, having all the women laugh at me, I've grown far less tolerant of the female sex.
ODC. WIPE OUT
-----------------
ISABEL: The last time we were together, you awakened something in me. I remembered things from our past. You and me.
NICHOLAS: Our forbidden meetings.
ISABEL: I came here for you. I know what's hiding behind that husk.
Hmm, kochliwa z Vilandry była księżniczka
ODC. HARVEST
------------------
NICHOLAS: You're not going anywhere. You know, on our world, I was considered to be something of a ladies man. I even remember you giving me the eye now and again. But after spending 50 years as a teenage misfit, having all the women laugh at me, I've grown far less tolerant of the female sex.
ODC. WIPE OUT
-----------------
ISABEL: The last time we were together, you awakened something in me. I remembered things from our past. You and me.
NICHOLAS: Our forbidden meetings.
ISABEL: I came here for you. I know what's hiding behind that husk.
Hmm, kochliwa z Vilandry była księżniczka
- MAX EVANS
- Fan
To ilu ich miała ta nasza Isabel? Bo już się normalnie pogubiłem Ładnie się prowadzała co planeta to inny facet
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
c do Nasedo i kamieni: myślę, że chodziło tu o zachwianie energii Naseda, której kamienie już nie były w stanie reaktywować.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Właśnie to mnie zastanawia: dlaczego zastrzelony Nasedo (z punktu widzenia ludzkie ciała martwy) mógłby poddany regeneracji, a napadnięty przez Skórów nie. I co oni mu w zasadzie zrobili, że ostatecznie się rozsypał... Courtney, opowiadając naszym kosmitom o Nicholasie mówi, że ma wszystkie ich moce pomnożone przez tysiąc. Wiemy jednak, że to Whitaker - nie Nicholas - zabiła Nasedo. Ona też miała jakieś ekstra umiejętności?Czips wrote:c do Nasedo i kamieni: myślę, że chodziło tu o zachwianie energii Naseda, której kamienie już nie były w stanie reaktywować.
tak jak mówiłaś, postrzał ugodził jego ludzką powłokę, a więc jego ciało pozostało nienaruszone, i energia kamieni pozwoliła to ludzkie ciało uleczyć. Skórowie widocznie atakowali nie ciało ludzkie, tego aliena w środku. To samo sie tyczyło Tess i Alexa, kosmici nie byli w stanie uleczać kosmicznych sztuczek
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...