Kto ma prawo opuscic Roswell...
Moderator: ALEX_WHITMAN
Forum rules
Strefa wolna - można spoilerować.
Strefa wolna - można spoilerować.
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Kto ma prawo opuscic Roswell...
Zanim odejde mam chec wysluchania waszej kolejnej wymuszonej obrony Maxa. W drugiej serii gdy Is chciala opuscic Roswell Max sie na to nie zgodzil i wszyscy, procz mnie, ktorzy sie na ten temat wypowiadali dopuszczali mozliwosc torturowania biednej Is aby do tego nie dopuscic. W ostatnim odcinku Max sam chce opuscic Roswell by podazac za miloscia swego zycia. Jak sobie to wyobrazacie? Czy wydaje sie wam, ze Max mial w planach zabrabie rowniesz Isabel i Michaela? Bo nie rozumiem dlaczego teraz usprawiedliwiony bylo by rozdzielanie wszystkich kosmitow.
- Majandra_Delfino
- Nowicjusz
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Max postąpił wtedy źle. Nie powinien być taki ostry wobec Is.
Hmm, koniec 2 i 3 sezonu to chyba trochę inne sytuacji. Przez większość 3 sezonu kosmici odpoczęli trochę od tego, że wiecznie ktoś na nich czyha. Poczulu się bezpieczniejsi, swobodniejsi. Stąd pomysł rozdzielenia się pod koniec 3 sezonu to coś trochę innego i niż wyjazd Is w 2 sezonie. Ale to tylko moje zdanie.
Hmm, koniec 2 i 3 sezonu to chyba trochę inne sytuacji. Przez większość 3 sezonu kosmici odpoczęli trochę od tego, że wiecznie ktoś na nich czyha. Poczulu się bezpieczniejsi, swobodniejsi. Stąd pomysł rozdzielenia się pod koniec 3 sezonu to coś trochę innego i niż wyjazd Is w 2 sezonie. Ale to tylko moje zdanie.
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
- Sadie_Frost
- Starszy nowicjusz
Kwiat jest zazdrosny że to Max był przeznczony Tess a nie pewien...Kwiat Nie no zartuję. Miał prawo zabronić,ale zamiast grozić powienien dłuzej próbować perwsazji łagodniejszymi metodami. Aczkolwiek moim zdaniem, on tak naprawdę nei mówił serio tych gróźb, tylko nie wiedział jak inaczej ją zatrzymać. Chociaż nie wiem czemu taką tragedią by bło że Isabel wyjechałby do collegu Z drugiej jednak strony sądzę że to co jej zaproponał,mianowicie Uniwerek w Santa Fe to było dobre rozwiązanie. Tylko ze oni oboje są zbyt dumni - gdyby Max jej otwarcie nie powiedział że nei może jechać do San Fransisko,a potem rozegrał to tak że sama by wpadła na Santa Fe nie byłoby problemu. A tak to ona poczuła sie kontrolowana i się zaparła,żadne rozwiązanie by jej nie usatysfakcjonowało.
kwiatuszku ! Max nie chciał być królem ! Sam to kiedyś stwierdził ! On po prostu czuł się odpowiedzialny za resztę, bo na Antarze był królem i na Ziemi nie mógł się odciąć od swego drugiego wcielenia...tak samo zresztą jak Izzy czy Michael( WHO DAMYK ?, Interrputs ) ...cały paradoks polegał na tym, że oni wszyscy walczyli z tą swoją druga naturą, próbowali ją bezskutecznie zrozumieć. Max tak naprawdę nie chciał nikim rządzić. On chciał normalnie żyć.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
No ja nie wiem, czy szantażowanie Isabel było dlatego, że tak mu pasowało...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
.....dokładnie. Is była i jest "istotą...istotą żyjącą" posiada własny rozum? i tak samo czuje i wie. Można 2 osobie czegoś zabronić ale zatrzymywanie jej to już jest poza [według mnie] zachowaniami natury.Majandra_Delfino wrote:czy Max mial prawo jej zabronic?
Prawo mial zabronic,ale nie zatrzymywac....
Czarne biblie spisałem Słowa " Potępienie z zamierzenia " Gorzka prawda zdawała się daleko lepszą od kłamstwa Bo gdy nadzieję obalił rozum Coś się skończyło I Śmierć padła szybko do stóp życia
- brendanferhfan
- Zainteresowany