Kto zabił Meris?
Forum rules
Strefa wolna - można spoilerować.
Strefa wolna - można spoilerować.
Kto zabił Meris?
"Musisz zabić obiekt swojego uwielbienia, a będziesz wolny"
TRACH.
Owoce Wodnika.
A teraz pytanie. Wydawałoby się, że to oczywiste, a jednak niektórzy (czyt. Kwiat_W ) to kwestionują. Kto zabił Meris? Max, czy Clayton?
TRACH.
Owoce Wodnika.
A teraz pytanie. Wydawałoby się, że to oczywiste, a jednak niektórzy (czyt. Kwiat_W ) to kwestionują. Kto zabił Meris? Max, czy Clayton?
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Serio Clayton zabiłby swoją żonę, z którą spędził dwadzieścia lat...? Bo w takim razie po jaką cholerę by ją zabijał...? W końcu to nie C. miał chysia na punkcie Liz, a właśnie Max. A skoro to jednak był Clayton, to po co w takim razie chciał zabić Liz, skoro jego żona też już nie żyła....
BTW, ładny chwyt I bardzo przydatny. Pytanie - czy skutkowałby w drugą stronę, to znaczy gdyby słodkie, niewinne dziewczę chciało pozbyć się wielkiego goryla? Chyba jednak nie...
BTW, ładny chwyt I bardzo przydatny. Pytanie - czy skutkowałby w drugą stronę, to znaczy gdyby słodkie, niewinne dziewczę chciało pozbyć się wielkiego goryla? Chyba jednak nie...
Nan, o czym ty myślisz? Nawet goryl zasługuje na życie, jakkolwiek byłby wielki i jak kolwiek dużo by niszczył. Tyle tylko, że miejsce goryla jest w dżungli...
A jeżeli dalej chcesz mu ukręcić łeb, to zapisz się na aikido. Tam uczą, jak słodkie, niewinne dziewczę może łeb ukręcić
Ale uczy zarazem, że wcale nie jest to potrzebne
Uczy, jak sprawić, żeby goryl wrócił do dżungli.
Pod warunkiem, że masz senseia, który potrafi zarówno mówić, jak i słuchać, a przede wszystkim - pokazać.
A jeżeli dalej chcesz mu ukręcić łeb, to zapisz się na aikido. Tam uczą, jak słodkie, niewinne dziewczę może łeb ukręcić
Ale uczy zarazem, że wcale nie jest to potrzebne
Uczy, jak sprawić, żeby goryl wrócił do dżungli.
Pod warunkiem, że masz senseia, który potrafi zarówno mówić, jak i słuchać, a przede wszystkim - pokazać.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
A ja miałem na myśli to, co ty miałaś na myśli może nawet podświadomie...
Nan, o czym ty myślisz? Nawet bykowaty facet zasługuje na życie, jakkolwiek byłby wielki i jakkolwiek dużo by niszczył. Tyle tylko, że miejsce bykowatego faceta jest w dżungli... (...) Uczy, jak sprawić, żeby bykowaty facet wrócił do dżungli.
Przeczytaj uważnie zawartość mojej sygnatury...
Nan, o czym ty myślisz? Nawet bykowaty facet zasługuje na życie, jakkolwiek byłby wielki i jakkolwiek dużo by niszczył. Tyle tylko, że miejsce bykowatego faceta jest w dżungli... (...) Uczy, jak sprawić, żeby bykowaty facet wrócił do dżungli.
Przeczytaj uważnie zawartość mojej sygnatury...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Czy chodzi ci o to, ze w kazdym swoim poscie przemycasz jakis podtekst erotyczny? Zauwazylismy ty zboczencu!{o} wrote:Przeczytaj uważnie zawartość mojej sygnatury...
Co do morederstwa... Max mial kilka powodow by zabic Meris.
Primo pierwsze. Nie chcial by ta powiedziala Liz jak sie zabawiali
(swoja droga to ciekawe czy Max powiedzial Liz co wyprawial Clayton z jego cialem a mozer Liz zobaczyla to pozniej w jakichs blyskach a )
Primo drgie. Max chcial chronic Liz. Meris namawiala Clytona by ten zalatwil Liz (nie wiem dlaczego nie mogla kazac tego zrobic swoim gorylom i dlaczego nie miala wtedy obstawy), Max chcial zeby sie w koncu zamknela.
Primo trzecie. Motyw bardzo popularny... zemsta za swoj obecny stan.
W kazdym razie Max zalatwil Meris a Clayon by sie odegrac chcial zalatwic Liz.
Wydaje mi się, że Michael z Isabel zabili tych goryli (albo przynajmniej po tym rzucie zrezygnowali oni z pracy), a Meris nie miała jeszcze czasu na zatrudnienie nowych
A powody Claytona?
1. Nie taka już młoda ta Meris (to tylko tapeta ), a on - jak najbardziej.
2. A teraz jeszcze ma wobec niej dług wdzięczności, który by mu ciągle wypominała, przy najmniejszej próbie uniezależnienia się.
3. Nic nie wiemy o sytuacji majątkowej Claytona. Być może wszystko już ten ex-staruszek oddał swojej żonie. Przydałoby się to odzyskać...
4. Nowe ciało - może chciał zacząć zupełnie nowe życie?
Ale można też uznać, że tak nagłe uzdrowienie wyprowadziło go z równowagi psychicznej. Wcale tego nie chciał, nie oczekiwał (wbrew pozorom - bardzo wielu ludzi jest podświadomie zadowolonych ze swoich nieszczęść). I ta mu teraz gada coś o zabijaniu. To zabił, co mu się tam pod rękę nawinęło
A wy - jak byście zareagowali, gdyby was nagle z czegoś tam uleczyło
A powody Claytona?
1. Nie taka już młoda ta Meris (to tylko tapeta ), a on - jak najbardziej.
2. A teraz jeszcze ma wobec niej dług wdzięczności, który by mu ciągle wypominała, przy najmniejszej próbie uniezależnienia się.
3. Nic nie wiemy o sytuacji majątkowej Claytona. Być może wszystko już ten ex-staruszek oddał swojej żonie. Przydałoby się to odzyskać...
4. Nowe ciało - może chciał zacząć zupełnie nowe życie?
Ale można też uznać, że tak nagłe uzdrowienie wyprowadziło go z równowagi psychicznej. Wcale tego nie chciał, nie oczekiwał (wbrew pozorom - bardzo wielu ludzi jest podświadomie zadowolonych ze swoich nieszczęść). I ta mu teraz gada coś o zabijaniu. To zabił, co mu się tam pod rękę nawinęło
A wy - jak byście zareagowali, gdyby was nagle z czegoś tam uleczyło
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
ja bym poswiecil 1000 pieknych krow w ofierze!!
w zasadzie chyba by wystarczylo 100.. i to niekoniecznie takich pieknych... tanich! tak, tanie krowy!
hmm.. swinie chyba tez sie nadadza... i nie 100 a 10...
chociaz.. slyszalem, ze na targu maja ladne owce... taa.. 10 owiec to w sam raz...
z drugiej strony kurczaki bywaja czasem rownie duze co owce...
i dlaczego 10? jeden kurczak to i tak za duzo...
wlasnie... caly kurczak?? wolne zarty... jajko to wszystko co ode mnie dostanie! nie wyleczyl mi reumatyzmu!
*pomysl nie moj... z Achai zerzniete... mniej wiecej ...
w zasadzie chyba by wystarczylo 100.. i to niekoniecznie takich pieknych... tanich! tak, tanie krowy!
hmm.. swinie chyba tez sie nadadza... i nie 100 a 10...
chociaz.. slyszalem, ze na targu maja ladne owce... taa.. 10 owiec to w sam raz...
z drugiej strony kurczaki bywaja czasem rownie duze co owce...
i dlaczego 10? jeden kurczak to i tak za duzo...
wlasnie... caly kurczak?? wolne zarty... jajko to wszystko co ode mnie dostanie! nie wyleczyl mi reumatyzmu!
*pomysl nie moj... z Achai zerzniete... mniej wiecej ...
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.