Nasze imiona
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
- lizzy_maxia
- Fan
- brendanferhfan
- Zainteresowany
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Przepraszam, lizzy_maxia. Jaka ja jestem niegrzeczna Kasia to bardzo ładne imię. Skromne. I z reguły właścicielki imienia "Katarzyna" są urocze i miłe.
Lizzy_maxia, mogę się jeszcze wytłumaczyć? No bo te rangi to jakby nasze drugie imiona, dlatego spytałam
Lizzy_maxia, mogę się jeszcze wytłumaczyć? No bo te rangi to jakby nasze drugie imiona, dlatego spytałam
"You look into my eyes, I go out of my mind"
- lizzy_maxia
- Fan
Czy napewno nie przechodzi? Jedna dziewczyna z mojej szkoły przeprowadziła się do nas dwa lata temu i od wtedy nie reagowała na żadne "Ola", zapowiedziała wszystkim nowym znajomym, że mają się do niej zwracać na Aleksandra. I co? To właśnie w końcu "dostała", obecnie gdy ktoś powie Aleksandra, to już wiadomo o kogo chodzi. Chociaż teraz dodała, że jedynym zdrobnieniem jakie może zniesć jest Alex.lizzy_maxia wrote:Lav, wolisz, żeby zwracano się do Ciebie Olu czy Aleksandro? Bo ja mam taką koleżankę, która po cichutku marzy, żeby mówiono do niej "Aleksandro" , co oczywiście 'nie przechodzi' w dzisiejszym, pełnym pośpiechu świecie.
Chociaż napewno nie zawsze to przechodzi - moja kuzynka gdy się urodziła to jej tata mówił do niej tylko Aleksandro. Jednak wszystko się rozpłynęło i "Aleksandra" nie reagowała już na nic innego jak Ola, gdy poszła do przedszkola . (To mi się zrymowało )
- lizzy_maxia
- Fan
W sumie to to się wzięło od Anuszka [to chyba pasuje do Anka], które wymyślił mi mój złośliwy kuzyn. Nienawidziłam tego przezwiska bo miało jeszcze dalszy wkurzający ciąg, więc kochane psiapsióły wytworzyły Aneszka i tak już zostało.
A możeby utwożyć nowy temat?? Skąd wzieły się nasze nicki.
A możeby utwożyć nowy temat?? Skąd wzieły się nasze nicki.
The are like no one else on EARTH
- lizzy_maxia
- Fan
Temat o nickach już istnieje ---> :: geneza nicków ::
Anuszka - tak brzmi z rosyjska Nie wiem, jaki był ten "dalszy wkurzający ciąg", ale samo imię/przezwisko bardzo mi się podoba. Nie ma w sobie takiej <twardości> jak Agnieszka (to przez to "g").
Anuszka - tak brzmi z rosyjska Nie wiem, jaki był ten "dalszy wkurzający ciąg", ale samo imię/przezwisko bardzo mi się podoba. Nie ma w sobie takiej <twardości> jak Agnieszka (to przez to "g").
To ja skromniuteńko dodam : natomiast ja mam na imię Milena (co prawda nie bardzo mi się podoba ale pogodziłam sie już z tym). Podoba mi się imię Majka i nawet Oliwia, a Maria ładnie brzmi jak zdrobnimy: Marysia, a co do imion męskich to najbardziej podobają mi się : Michał, Marcin i nawet Kacper...
"Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
I ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
I nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
I ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
I nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą. "
Jan Twardowski
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Moja koleżanka ma na imię Majka i niecierpi swojego imienia jak i bajki o podobnym tytule... A Milena wcale nie jest złe zawsze kojarzyło mi się z czymś łagodnym sama nie wiem dlaczego.
Lav- ładne imię... Nie no żartuje. Ja mam to samo imię. I mnie nigdy nie przypadało do gustu, z jednej strony nnie lubię jak do mnie mówią Ola a z drugiej jak Olka (Aleksandra nigdy nie mówią bo za długo)...
Lav- ładne imię... Nie no żartuje. Ja mam to samo imię. I mnie nigdy nie przypadało do gustu, z jednej strony nnie lubię jak do mnie mówią Ola a z drugiej jak Olka (Aleksandra nigdy nie mówią bo za długo)...