Geneza nicków
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
- lizzy_maxia
- Fan
Nicki są tak jakby naszą wizytówką w sieci, podobnie jak imię i nazwisko w realu. Najczęściej faktycznie bywa tak, że osoby mające w kręgu swoich znajomych jakieś przezwisko, używają go jako nicku. Albo - jak to ma miejsce na stronach/forach związanych z konkretnym serialem - użytkownicy "czerpią natchnienie" z imion telewizyjnych bohaterów. W necie człowiek jest - przynajmniej z początku - samą taką zbitką literek, czasem też cyferek. Nigdy nie można być pewnym, czy osobę, nazywającą siebie, dajmy na to ... Barbie 2004 , można w realu do takiej "lali" przyrównać. Nicki powinny być w miarę reprezentatywne, już z daleka świadczyć o nas, o naszej manii na punkcie jakiegoś serialu, postaci itp. Pierwsze wrażenie ma wbrew pozorom ważne znaczenie w kontaktach międzyludzkich, również w sieci - często od niego zależy, czy będziemy mieli ochotę kontynuować daną znajomość. Np. nick w stylu "pale_trawe" odstrasza już na samym początku...
Eh, wybaczcie, ale tak mnie jakoś dzisiaj wzięło na "analizę", po części po tym, co napisał Lyson, ale głównie z powodu mojej dzisiejszej rozmowy z koleżanką
Eh, wybaczcie, ale tak mnie jakoś dzisiaj wzięło na "analizę", po części po tym, co napisał Lyson, ale głównie z powodu mojej dzisiejszej rozmowy z koleżanką
akurat nie o ALF tu chodzi tylko o Kes. Gosiek naprawdę nie wiesz co znaczy ALF??????? Alien Life Form - obca forma życia inaczej kosmita... o rany ręce opadają jak można tego nie wiedzieć będąc fanem kosmitów????? A z jakiś tajemniczych powodów jak widać nikt tego nie wie. I po co nick ma coś oznaczać jak i tak nikt tego nie rozumie????
I want out, because I love you so much
Ja również nie jestem pewien czy ktokolwiek na tym forum (może Lizzy_ i Kwiat..) wie co znaczy mój nick..
Dodano: No oczywiście Kes_ALF wie kto to był Inti
Dodano: No oczywiście Kes_ALF wie kto to był Inti
Last edited by inti on Thu Apr 08, 2004 10:58 pm, edited 2 times in total.
- lizzy_maxia
- Fan
Ja chyba nie mam żadnej szczególnej historii swojego nicka. Poprostu znajomi kiedyś na mnie tak powiedzieli, a mi się nawet to imię podoba, a poza tym lubię ową bohaterkę. No i raczej nie wypadało mi wziąć nicka max:P A co do liczby, to nie jest mój wiek, to poprostu moja ulubiona liczba
A co do {o} to Emilie_N, mi też coś się z techniką komputerową kojarzy, ale nie wiadomo.......
A co do {o} to Emilie_N, mi też coś się z techniką komputerową kojarzy, ale nie wiadomo.......
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Jak ktoś chce zmienić swój nick - może złożyć podanie w Urzędzie Forum. Roz-patrzymy
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Jakbys zagladala do [ocenzurowano - F. Kafka] to bys wiedziala jakbys obserwowala sytuacjie w sprawach organizacyjnych to bys rowniez wiedziala czemu urzad forum znalazl sie w [ocenzurowano - F. Kafka] ... No i nasowa sie pytanie czy jest sens pisac cos w tym urzedzie - czy zmiana nicka stanowi wyjatek?
- ciekawska_osoba
- Fan
Milla "Urząd Forum" znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne (przynajmniej do tej pory tam to było) wierz mi jak tylko przeczytasz klika próśb i podań szybko zorientujesz się co i jak:)
Tak więc śmiało jeśli ktoś ma jakieś pytania albo prośby to tylko tam - rezultat zależny od donrego humoru adminów
Tak więc śmiało jeśli ktoś ma jakieś pytania albo prośby to tylko tam - rezultat zależny od donrego humoru adminów
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
To nie słyszałaś, że Urząd zmienił siedzibę? Teraz jest na ulicy imienia (to żeby nie schodzić z tematu) F. Kafki w Nowym Jorku. A odnośnie podań - ich forma chwilowo nie jest taka, jaka być powinna, bo wszystkie dokumenty przeszły przez niszczarkę i trzeba było ręcznie sklejać
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- ciekawska_osoba
- Fan
ekhm no nie dość, ze nei słyszałam, to jeszcze więcej powiem : zrobiłam sobie taką porządną rundkę taką naprawdę sumienną po caluśkim forum i dużo rzeczy jakoś gdzieś umknęło - a tego urzędu za chiny ludowe znaleźć nie umiem więc nie dziwię się teraz Milli i innym Czyli Urzędu czy imienin czy jak tam teraz to przechrzciliście już nie ma? I proszę nie dziw się moim może neizbyt mądrym pytaniom ale od kilku dni niedosypiam (praca - szkoła - praca - 5 min dom - i znów 12 h pracy) więc czasami plotę coś trzy po trzy i oczywistych rzeczy nieraz nie zauważam
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."