Języki
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Języki
Jakiego języka się uczycie i umiecie? ja znam: polski, angielski, niemiecki, francuski, łacina... laeta sum when du comprends so viel languges... ale to wszystko ułatwia sprawę...
jak mi się zdaje to się pisze aufwiedersehen a nie aufvidersehen... i też umiem powiedzieć parę innych mądrości... np. znam słowa i mogę zaśpiewać japońskie intro czarodziejki z księżyca... no i miałam taką fazę i piosenki Tatu śpiewać po rosyjsku i po angielsku piosenki włoskie oraz inne takie... i pewne wyrażenia jak SZTO TY GAWARISZ? piszę jak się mówi nie pisze...
niemiecki - śmierć mu! kurde nienawidzę a umiem mam z nim do czynienia od chyba 6 lat... poprostu bak słów a wasi nauczyciele od tego nie kumaci? moja taka była nawet nie wiedziała co to kreskówka jest... a polski język dla niej to... chyba też nieznany raz się pomyliła i zamiast pies powiedziała piersi a w oddali głos : "Głodnemu chleb na myśli" wszyscy to usłyszęli ona też a nie zaczaiła o co chodzi...
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Proponuję założyć Klub Nienawiści Języka Niemieckiego. Zgłaszam się na pierwszego członka (proszę bez skojarzeń <już ja was znam - "Głodnemu chleb na myśli" >)
Last edited by Graalion on Tue Oct 28, 2003 10:35 pm, edited 1 time in total.
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Anata tachi wa watakushi o aishinasu ka?
Ja znam trochę japońskiego (głównie nazwy rzutów ) i kiedyś uczyłem się przez 3 lata francuskiego.
Merci beaucoup.
Domo arigato gozaimashita.
Ja znam trochę japońskiego (głównie nazwy rzutów ) i kiedyś uczyłem się przez 3 lata francuskiego.
Merci beaucoup.
Domo arigato gozaimashita.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
Więc tak niemca ucze sie [niestety] przez ostatnie 5 lat, i wciaz sie ucze (tak... bardzo mi sie to podoba ze faciu od niemca przesadzil mnie, i teraz siedze na przeciwko niego - a jedzie od niego niemilosiernie ...), angielski ucze sie od hmmm chyba 7 lat a mimo wszystko umiem tyle co nic . No i oczywiscie jest polski!
ja chce wstpic do tego klubu...
Graalion ma racje
blah - wyraza wiecej niz tysiac slow...
poza tym jak sie z kims nie porozumiesz po angielsku, to masz male szanse na sukces w innym...
maddie, to kto sie komu podoba? Ty nauczycielowi, czy nauczyciel Tobie...? i gdzie on jedzie? i czy zabiera Cie ze soba..?
Graalion ma racje
blah - wyraza wiecej niz tysiac slow...
poza tym jak sie z kims nie porozumiesz po angielsku, to masz male szanse na sukces w innym...
maddie, to kto sie komu podoba? Ty nauczycielowi, czy nauczyciel Tobie...? i gdzie on jedzie? i czy zabiera Cie ze soba..?
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Maxel, dziękuję za opinię, ja wcale nie jestem taka wyedukowana językowo. Dobrze znam tylko francuski i angielski, hiszpańskiego uczyłam się przez rok i umiem odmieniać dwa czasowniki "być" (być chwilowo i być trwale), no, przeczytać coś też bym umiała, tylko gorzej ze zrozumieniem, choć na zasadzie podobieństwa... No i jeszcze troszeczkę arabskiego, he he Podpisać się umiem, ale przeczytać już nie Powiedzieć "dzień dobry" i coś tam jeszcze też, ale napisać już nie... I ktoś kiedyś podjął ambitną próbę nauczenia mnie chińskiego, tylko kontakt się urwał
Dołączam się do klubu. Niemiecki jest blehhhh
poza oczywistym polskim i niemieckim którego nie znoszę mogę powiedzieć że "bardzo" dobrze umiem angielski. Na razie to tyle choć kto wie czego jeszcze się będę uczyć
Ach no i oczywiście znam sporo słowek typu dzień dobry i takie tam w różnych językach
poza oczywistym polskim i niemieckim którego nie znoszę mogę powiedzieć że "bardzo" dobrze umiem angielski. Na razie to tyle choć kto wie czego jeszcze się będę uczyć
Ach no i oczywiście znam sporo słowek typu dzień dobry i takie tam w różnych językach
Tell me why it costs so much to live...