Nasze imiona
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
- Szalona_Szatynka
- Zainteresowany
Ja mam na drugie Maria. I nie mam nic przeciwko temu imieniu jeżeli tylko jest wymawiane "Marija" , bo jednak tak zwyczajnie "Maria" to mi się zupełnie nie podoba
---"We are beautiful in every single way - Yes, words can bring us down..."---
---------------:mrgreen: PoZdroWiOnKa Dla LuśKi, MeNelKi oRaZ LysS ----------------
---------------:mrgreen: PoZdroWiOnKa Dla LuśKi, MeNelKi oRaZ LysS ----------------
A co powiesz na starszą nieco wersję - Maryja?
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
maddie, czyli zostalas "przechrzczona" przez otoczenie I tak nie masz najgorzej, bo bardzo religijna Mama mojego kolegi, na pierwsze dala mu Adam... a na drugie... Maria!
Nan a jak masz na pierwsze??( sorki, ze tak sie wypytuje caly czas, ale niestety nie mialam przyjemnosci poznania waszych imnion...)
Ja kiedys nie lubilam na tyle swojego imienia, ze reagowalam tylko na drugie... Justyna...
Nan a jak masz na pierwsze??( sorki, ze tak sie wypytuje caly czas, ale niestety nie mialam przyjemnosci poznania waszych imnion...)
Ja kiedys nie lubilam na tyle swojego imienia, ze reagowalam tylko na drugie... Justyna...
Wolałabym zmienić, ale nie na zagraniczne. Ładnie by wyszło, jakaś Stacey albo Nicole... Poza tym ja na ogół nie oglądam filmów. Ale nie miałabym nic przeciwko Anicie, już kiedyś testowałam, dobrze wyszło... Albo chociażby Monika... Ania może i ładne, ale do mnie kompletnie nie pasuje.
Tomuś... Wybacz, Kwiecie_w, ale to troszeczkę nie pasuje do ciebie...
Tomuś... Wybacz, Kwiecie_w, ale to troszeczkę nie pasuje do ciebie...
A co powiecie na takie imiona jak:
Gwidon, Serwacy, Zefiryna, Pelagia, Hieronim, Beatrycze, Eustachy, Innocenty, Ursyn?
Swoją drogą - imię Shiri (jak może wiecie) nie jest amerykańskie tylko hebrajskie - znaczy "Piosenka Mojej Duszy".
No to inne "egzotyczne" - jak byście się z nimi czuli? Habakuk, Syrach, Abdiasz, Sofoniasz, Nahum, Estera, Matatiasz, Eleazar, Elifaz, Bildad, Sofar, Onezym...
Gwidon, Serwacy, Zefiryna, Pelagia, Hieronim, Beatrycze, Eustachy, Innocenty, Ursyn?
Swoją drogą - imię Shiri (jak może wiecie) nie jest amerykańskie tylko hebrajskie - znaczy "Piosenka Mojej Duszy".
No to inne "egzotyczne" - jak byście się z nimi czuli? Habakuk, Syrach, Abdiasz, Sofoniasz, Nahum, Estera, Matatiasz, Eleazar, Elifaz, Bildad, Sofar, Onezym...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
No to was rozśmieszę... Moja rodzina ma upodobanie do dziwnych imion. Dziadek Zenon, pradziadek Ignacy, babcia Regina, gdzieś tam się plącze Antonina, Jacenty, a najlepsza z tego wszystkiego jest jakaś strasznie daleka krewna, na którą wszyscy mówili Serafina, choć na chrzcie nadano jej imię... Symforyja. Autentyczne... Dobrze, że rodzice nie wpadli na pomysł rodzinnych imion, bo to było by chyba na pierwszym miejscu...
A co do dziwnych imion - Leokadia, Rozamunda, Barek, Jaśmina, Hilary, Odon, Oda (historyczne swoją drogą...), Bazyli, Delfina...
A co do dziwnych imion - Leokadia, Rozamunda, Barek, Jaśmina, Hilary, Odon, Oda (historyczne swoją drogą...), Bazyli, Delfina...