Rekreacja a prokreacja
Moderator: {o}
A ja wam mówię, że jest ich całkiem dużo, tylko się ludzoim poszukać nie chce - jakby się Mistyczne Ciało Chrystusa na naszym proboszczu kończyło.
Formalność we mszy? Ciekawe, czy umiałbyś się odnaleźć na takim spotkaniu, gdyby każdy ksiądz odprawiał je po swojemu...
Formalność we mszy? Ciekawe, czy umiałbyś się odnaleźć na takim spotkaniu, gdyby każdy ksiądz odprawiał je po swojemu...
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
A słyszeliście - obaj - coś takiego - "gdzie dwóch lub więcej się modli, tam Ja jestem pośród nich"? Chrystus wybrał dla człowieka konkretną drogę zbawienia i droga ta biegnie przez wspólnotę. Kościół to Mistyczne Ciało Chrystusa. Odchodząc od niego niszczymy to ciało. To tak jakby komuś wyrwać rękę.
Graalion - czyli uważasz, że jesteś tak wielkim autorytetem moralnym, że potrafisz sam siebie zbawić?
Graalion - czyli uważasz, że jesteś tak wielkim autorytetem moralnym, że potrafisz sam siebie zbawić?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
A tak w ogóle to przejdźmy może do antykoncepcji. Albo postu. Albo mojej wizji...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Nie mialem na mysli tego, ze chodznie do kosciola nie ma senu czy cos w tym tylu. Kosciol jet wazny i glupio mi, ze sam tak zadko chodze, choc uwazam, ze nakazywanie uczeszczania na msze co niedziele mija sie z celem. Chodzilo mi o to, ze w wypadku Graaliona trzeba by czegos wiecej bo od samego przesiadywania na mszy swiatopoglad raczej sie nikomu nie zmieni.
Modlitwa jest najowocniejsza wtedy, kiedy nic podczas niej nie czujesz, chociaż byś chciał.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Więc może spróbuję podsumować rozważania o poście.
Czy zgodzicie się ze stwierdzeniem:
Człowiek, który potrafi się powstrzymać od rzeczy, która jest dla niego jak najbardziej dobra - tym bardziej będzie umiał powstrzymać się od rzeczy złej.
Człowiek, który potrafi się powstrzymać od rzeczy, która jest dla niego jak najbardziej dobra - tym bardziej będzie umiał powstrzymać się od rzeczy złej.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
Nie, bo mi np. trudno jest sobie odmowic zjedzenia pysznego obiadku, ale od rozplatania czachy komus kto mnie obraza powstrzymuje sie jak dotad ze 100% skutecznoscia{o} wrote:Więc może spróbuję podsumować rozważania o poście.
Między innymi tym się różni chrześcijaństwo od New Age.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Mówię oczywiście o rzeczach dobrych i złych ale o porównywalnym 'stopniu trudności' - tak więc nie zestawiaj obiadku z rękoczynem.Kwiat_W wrote:Nie, bo mi np. trudno jest sobie odmowic zjedzenia pysznego obiadku, ale od rozplatania czachy komus kto mnie obraza powstrzymuje sie jak dotad ze 100% skutecznoscia
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
Alez moj obiad ma duzo wspolnego z rekoczynem... bo widzisz ja myslalem o piersi z kurczaka, a tego musi najpierw ktos zabic.{o} wrote:Mówię oczywiście o rzeczach dobrych i złych ale o porównywalnym 'stopniu trudności' - tak więc nie zestawiaj obiadku z rękoczynem.Kwiat_W wrote:Nie, bo mi np. trudno jest sobie odmowic zjedzenia pysznego obiadku, ale od rozplatania czachy komus kto mnie obraza powstrzymuje sie jak dotad ze 100% skutecznoscia
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Zdefiniuj "zbawić".{o} wrote:Graalion - czyli uważasz, że jesteś tak wielkim autorytetem moralnym, że potrafisz sam siebie zbawić?
iKwiat wrote:Nie chodzi mi o to, ze powiniene chodzic do kosciola.... bo am nie chodze, ale nie podobaja mi sie twoje przekonania i nawet mnie troche przerazaja i uwazam, ze przydalo by cie sie jakos wyprostowac
Rozmawiałem z kilkoma księżmi. Naprawdę. Rozmawiałem szczerze o moim światopoglądzie, o moich przekonaniach. Próbowali. Argumentowali. Nie dali rady. I nie chodzi o to, że pozostawałem głuchy na ich słowa, po prostu zbijałem ich argumenty, a w części widać było, że kierujemy się trochę inną skalą wartości. Może ty spróbujesz, Kwiecie?Kwiat wrote:w wypadku Graaliona trzeba by czegos wiecej bo od samego przesiadywania na mszy swiatopoglad raczej sie nikomu nie zmieni
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")