Rekreacja a prokreacja
Moderator: {o}
Joli
Miłość fizyczna nie rozłącznie łączy sie z życiem człowieka. Odkąd człowiek istniej na Ziemi... Z bilogii jesteśmyu stworzoeni do prokreacji, a więc co złego jeśli bedziemy czerpiać z tego przyjemność!?
"Więc Michael jest królem? Boże miej nas w opiece. Nie zrozumcie mnie źle... Kocham faceta, ale nie jako przywódcę" (Kyle)
1. Adam i Ewa to toposy, a nie postaci historyczne.
2. Rdz 2.25 "Chociaż mężczyzna i jego żona (...)"
2. Rdz 2.25 "Chociaż mężczyzna i jego żona (...)"
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Gdzie jest napisane, że nie powinni współżyć?
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Nie ma tego... - a to przepraszam - w takimrazie moje ostateczne zdanie brzmi: można współżyć przed ślubem i co wioęcej nie należy wierzyć w całą filozofie Kościoła - Bóg jest jeden, Księża to ludzie - to powinno wystarczyć - mi wystarcza
Powinniśmy sie uczyc dobroci jaka wypływa z Biblii a nie interpretacji poszczególnych ksiąg..
A i chce tu jeszcze zaznaczyć że jestem przeciwnikiem zakładania sekt, nowych religi i doszukiwania sie przez nich prwdy w Biblii - niektórzy ludzie sa jeszcze chyba za tępi żeby dotrzec do poprwnej symboliki przedstwianych rzeczy w tej świetej dla Katolików Księdze. Dodam że w Islamie mają podobny problem z Koranem.
Powinniśmy sie uczyc dobroci jaka wypływa z Biblii a nie interpretacji poszczególnych ksiąg..
A i chce tu jeszcze zaznaczyć że jestem przeciwnikiem zakładania sekt, nowych religi i doszukiwania sie przez nich prwdy w Biblii - niektórzy ludzie sa jeszcze chyba za tępi żeby dotrzec do poprwnej symboliki przedstwianych rzeczy w tej świetej dla Katolików Księdze. Dodam że w Islamie mają podobny problem z Koranem.
Zaraz, zaraz. Twój poprzedni post zabrzmiał, jakby nie wolno było w ogóle. I czegoś takiego w Biblii nie ma. Natomiast nauka Kościoła o czystości wynika przede wszystkim z listów św. Pawła.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך