Gdzie są niektórzy admini ?
Forum rules
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
W tym dziale nic się nie dzieje. To, co czytasz, jest nieaktualne...
Gdzie są niektórzy admini ?
Od dłuższego czasu zastanawiam się , gdzie podziali się niektórzy administratorzy tego forum- Agusi-chan czy choćby nephit ! Przecież oni mają pewne obowiązki, ale że ich nie ma (jak wynika z moich obserwacji) to nie może się już wyświetlać, że zajmują się określonym działem ! To wprowadza w błąd, a poza tym ...nasuwa mi sie pytanie : czy ktoś w takim razie przejął ich zadania ?
Uważam, że tak być nie powinno (chyba że dana osoba nie ma dość dodatkowej pracy) i trzeba znalezć kogoś nowego na miejsce nieobecnych, przynajmniej na jakiś czas...
P.S. Oczywiście nie sugeruję siebie, bo mam zbyt mało czasu.
Uważam, że tak być nie powinno (chyba że dana osoba nie ma dość dodatkowej pracy) i trzeba znalezć kogoś nowego na miejsce nieobecnych, przynajmniej na jakiś czas...
P.S. Oczywiście nie sugeruję siebie, bo mam zbyt mało czasu.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
biedna Hotori... nie ludz sie..
nie zobaczymy juz tu nephita, ani prawdopodobnie Agusi...
a prawda jest taka, ze moderatorzy i taknic nie robili...
wiec co za roznica...
ps: zeby oddac sprawiedliwosc: czasami widuje jakies tematy zamkniete przez ciekawska_osobke... ale powiedz mi czy jakis inny mod zrobil cokolwiek..?
nie zobaczymy juz tu nephita, ani prawdopodobnie Agusi...
a prawda jest taka, ze moderatorzy i taknic nie robili...
wiec co za roznica...
ps: zeby oddac sprawiedliwosc: czasami widuje jakies tematy zamkniete przez ciekawska_osobke... ale powiedz mi czy jakis inny mod zrobil cokolwiek..?
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
- Liz_Parker
- Zainteresowany
Re: Gdzie są niektórzy admini ?
Ja myślę, że {o} panuje nad wszystkim i wszystkimi.Hotori wrote:czy ktoś w takim razie przejął ich zadania ?
"I Have Promises To Keep, And Miles To Go Before I Sleep." ROBERT FROST
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
"So That's The End. Our Life In Roswell. What A Long Strange Trip It's Been"
1. to jest nierealne, zeby moderatorzy zajeli sie moderatorstwem, bo wtedy automatycznie staja sie outsiderami, a tego nikt nie chce.. "myslalem, ze jestes moim kumplem!! dlaczego skasowales mi posta!!" - wiem - brzmi nonsensownie, ale jest podswiadoma obawa przed takim obrotem sprawy
2. lepiej jak jedna osoba moderuje cale forum, bo wtedy nie ma przynajmniej kwestii "a u Zdziska to takie posty przechodza bez problemu!!"
3. moim zdaniem {o} calkiem niezle sobie radzi i nie jest bardzo kontrowersyjny... o ile czlowiek nie przywiazuje sie specjalnie do tego co napisal...
4. nikomu sie nie chce dbac o porzadek, a {o} ma motywacje - to on bedzie musial wgrywac backupy jak cos padnie...
2. lepiej jak jedna osoba moderuje cale forum, bo wtedy nie ma przynajmniej kwestii "a u Zdziska to takie posty przechodza bez problemu!!"
3. moim zdaniem {o} calkiem niezle sobie radzi i nie jest bardzo kontrowersyjny... o ile czlowiek nie przywiazuje sie specjalnie do tego co napisal...
4. nikomu sie nie chce dbac o porzadek, a {o} ma motywacje - to on bedzie musial wgrywac backupy jak cos padnie...
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
A tak się ostatnio zastanawiałem, czy założyć pewien temat, czy nie... A tu widzę, że pojawił się podobny A właściwie - jego kawałek.
Może ktoś zauważył, a może nie - wczoraj rozpocząłe na Forum świąteczne porządki. Kilka tematów miało już "cięcia" i następne czekają w kolejce. Porządi obejmą także 'sprzątnięcie' moderatorów-widma. Wkrótce więc zaczę nowy nabór na niektóre posady.
Krzyki osób - to normalne, jeżeli osoba jest krzykliwa...
Może ktoś zauważył, a może nie - wczoraj rozpocząłe na Forum świąteczne porządki. Kilka tematów miało już "cięcia" i następne czekają w kolejce. Porządi obejmą także 'sprzątnięcie' moderatorów-widma. Wkrótce więc zaczę nowy nabór na niektóre posady.
Prawda, prawda. Wszyscy moderatorzy wkrótce także zostaną zaangażowani w porządki. Nadchodzi armia Gwiazdkowych Faszystekpiter wrote:a prawda jest taka, ze moderatorzy i taknic nie robili...
Moja kontrowersyjność nie ma nic do moderacji. W tej drugiej kwestii - jestem zwyczajnie wymagający. I to też nie tak bardzo - wymagam, żeby nie robić z forum czata, żeby wypowiedzi zawierały jakąś treść, żeby były na temat... Gdyby tu był sdms - on by dopiero wam pokazał, co to znaczy wymagaćluki wrote:Głównie dlatego, że {o} jest, co by nie mówić, dosyć kontrowersyjny (choć ostatnio coraz mniej słychać krzyków osób, którym skasowano posty...)
Krzyki osób - to normalne, jeżeli osoba jest krzykliwa...
Jest tylko jedno ale: ta osoba niekoniecznie musi mieć na to czas. Właśne dlatego zatrudniłem moderatorów. Ja nie mam czasu, moderatorzy nic nie robią - dlatego jest dużo tematów, które wymagają porządków...piter wrote:lepiej jak jedna osoba moderuje cale forum
Z backupem sprawa ma się znacznie gorzej niż myślisz... Forum jest tak duże, że skrypt, który tworzy backup nie jest w stanie wykonać się w czasie dopuszczalnym przez serwer. Muszę napisać własny - taki, który będzie robił kopię "po trochu".piter wrote:on bedzie musial wgrywac backupy jak cos padnie
Nie będzie bałaganu - trzeba tylko, żeby moderatorzy tworzyli zwartą grupę, kierującą się jednakowymi zasadami.Tak, tylko {o} powinien sie tym wszystkim zając, bo inaczej powstanie Wieeelki bałagan.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
Chodziło mi o to, że jesteś kontrowersyjny dla pewnej części osób, których posty niemiłosiernie kosisz Im po prostu nie podoba sie to co robisz. Mi jednak jak najbardziej (a nawet uważam że czasami jesteś zbyt łagodny).Moja kontrowersyjność nie ma nic do moderacji. W tej drugiej kwestii - jestem zwyczajnie wymagający. I to też nie tak bardzo - wymagam, żeby nie robić z forum czata, żeby wypowiedzi zawierały jakąś treść, żeby były na temat... Gdyby tu był sdms - on by dopiero wam pokazał, co to znaczy wymagać
BTW: Właśnie przed chwilą byłem świadkiem, jak w wyczyściłeś całe jedno podforum
Ja też uważam, że czasem jestem zbyt łagodny... Tak jak mówiłem - gdyby tu był sdms ...
Całe forum! Tak - to właśnie lubię
Całe forum! Tak - to właśnie lubię
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
To jest jedna z tych rzeczy, których rozumieć nie musicie
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- ciekawska_osoba
- Fan
Po pierwsze Piter dzięki, że chociaż ty zauważyłeś, że coś tu robię ( a raczej staram się;PP) Poza tym moja mała aktywnośc wynika z tego, że bardzo dobrze się zachowują forumowicze
Po drugie ja również nie uważam, że {o} jest kontrowersyjny, ot ma swoje poglądy i tyle.
Co do angażowania przez {o} reszty modów to jestem jak najbardziej za, bo tak szczerze mówiąc to ja czasami naprawdę nie wiem co wywalać a co nie i taka jest prawda. Bo np to co ja mogę uznać by zostało admini uznają, że trzeba wywalić, a to co by u mnie nie przeszło - u {o} np przechodzi.
Po drugie ja również nie uważam, że {o} jest kontrowersyjny, ot ma swoje poglądy i tyle.
Co do angażowania przez {o} reszty modów to jestem jak najbardziej za, bo tak szczerze mówiąc to ja czasami naprawdę nie wiem co wywalać a co nie i taka jest prawda. Bo np to co ja mogę uznać by zostało admini uznają, że trzeba wywalić, a to co by u mnie nie przeszło - u {o} np przechodzi.
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Morze troche pozno ale i ja wrzuce swoje 3 grosze.
{o} nie jest taki zly. Kidys jak mi cos skasowal to zaraz oburzony wyslalem mu PMa rzadajac wyjasnien i argumentujac, ze to sie nie nadawalo do ciecia (a przynajmniej nie bylo gorsze od innych pozostawionych postow), w rezultacie pozwolil na powtorna napisanie tej wiadomosci. Tak sie akurat zlozylo, ze zrobilem to jeszcze przed jego zgoda i dodalem cos jeszcze Fakt faktem jednak, ze jakos udalo sie nam porozumiec. Choc jak czytam jeszcze te jego PMy... to mnie krew zalewa
{o} nie jest taki zly. Kidys jak mi cos skasowal to zaraz oburzony wyslalem mu PMa rzadajac wyjasnien i argumentujac, ze to sie nie nadawalo do ciecia (a przynajmniej nie bylo gorsze od innych pozostawionych postow), w rezultacie pozwolil na powtorna napisanie tej wiadomosci. Tak sie akurat zlozylo, ze zrobilem to jeszcze przed jego zgoda i dodalem cos jeszcze Fakt faktem jednak, ze jakos udalo sie nam porozumiec. Choc jak czytam jeszcze te jego PMy... to mnie krew zalewa
A moze {o} by stworzyl taki dzial tematow do skasowania? Tzn. tematy ktore by sie nienadawaly do danego dzialu wwalac wlasnie tam a nie usowac. Jak {o} sie boji tematycznej konkurencji - moglby stworzyc np taka grupe, w ktorej byli by chetni do odpowiadania na niechciane przez admina tematy. Natomiast co do kasowanych postow to tez mozna by cos wymyslec. Moze popsty typu 'ok' 'fajnie' itp. mozna by sobie darowac ale dluzsze, nad ktorymi ktos sie troche nameczyl mozna by ladowac do odpowiedniego tematu z dopiskiem z jakiego tematu dany post pochodzil.
Ja moglbym zostac na poczatku moderatorem tego dzialu (heh zartuje, wiem ze to glupie w takim dziale:P). To naprawde jest dobry pomysl - przemyslcie to sobie - wtedy to forum stanie sie naprawde tolerancyjne i zyska lepsza opinie. (oczywiscie nie mowie , ze to forum jest nietolernacyjne ale zawsze cos nowego,,).
Ja moglbym zostac na poczatku moderatorem tego dzialu (heh zartuje, wiem ze to glupie w takim dziale:P). To naprawde jest dobry pomysl - przemyslcie to sobie - wtedy to forum stanie sie naprawde tolerancyjne i zyska lepsza opinie. (oczywiscie nie mowie , ze to forum jest nietolernacyjne ale zawsze cos nowego,,).