"A jaka kobieta chciałaby żeby Snape sie w niej zakochał na litość boską?! ( połowa fandomu Jo, połowa fandomu). Sam pomysł wydaje się przerażający "śmiech"."
...co jednak wcale nie wyklucza teorii, że Snape rzeczywiście kochał Lily Evans Potter...przyznam, że będę BARDZO zdziwiona jeśli nie dowiemy się czegoś o tym w siódmym tomie...choć przyznaję, że ta idea jakoś szczególnie mnie nie podnieca, wydaje się jakaś taka...wyświechtana.
Poza tym sam Snape po szóstym tomie wyłazi mi już uszami...kiedyś wlazłam do grupy dysksyjnej Yahoo dla "dorosłych" i od tego czasu codziennie otrzymuję posty do skrzynki pocztowej- wygląda to mnie więcej tak: Snape Snape Snape z bananem Snape w torcie Snape Snape Snape w lodówce Snape Snape Snape z małą wisienką na czubku. Możecie sobie wyobrazić, że po pewnym czasie mozna mieć dość, nawet tak skomplikowanej i intrygującej postaci jak nasz mistrz eliksirów
Po tym jak nie dalej niż wczoraj przeczytałam
nie wytrzymałam i zgrzytnęłam dzięki Bogu że mamy Snape'a, coby ukazał nam światło"But all of his ( Snape) behaviour can be analysed to be desirous of a good outcome-- his treatment of Harry, Ron, Hermione and Neville are "neccessary tough love", his grudge against Sirius was as much to do with worrying what his rashness would mean to the Order, his insults to Tonks were to help her get focused again."
i jeszcze kilka fanartów...najpierw kilka najnowszych, bardzo specyficznych ale jak zawsze świetnych prac Caladan d....tym razem kręcących się wokół Tonks i Rufusa Scrimgeoura (!) (Tonks i Rufus - kilka prac oraz Tonks w wersji LOTRowatej)... Caladan d jest chyba jedyną jego fanką w całym fandomie ale te trzy ostatnie fanarty...miodzio
1. i dwie prace Steffy- Syriusz Black w ruinach Doliny Godryka i mali Harry z Hermioną
2. i Harry oraz 2x Regulus Black autorstwa Elsepthelf
i coś na wesoło
3. najnowsza Makani
4. oraz Iberghol- Ron i Hermiona w HBP oraz Bellatrix&Syriusz, Pansy i Fleur
5. i już innej autorki- Lupin i Syriusz na Grimauld Place
6. i najlepszy młody Lupin jakiego widziałam- autorstwa Azmin
i jeszcze raz "coś zabawnego"
7. Członek Zakonu Feniksa
8. Bohaterowie
1 2 3
4 ,
5 6 7 8