Dwie wersje
Moderator: LEO
Dwie wersje
Czy to mozliwe ze zostaly wypuszczone dwie wersje Roswell? Zauwazylem, ze w 3 sezonie w niektorych odcinkach jest pozmieniana muzyka np. kiedy Isabel w domu swoich rodzicow kreci wokol siebie przemiotami i kiedy max wraca do zycia... Porownywalem wersje TV i odcinki, ktore dostalem na plycie od kolegi...
Tresc serialu, sceny nic nie zostalo zmienione. Wydanie DVD rozni sie tylko muzyka, w wiekszosci przypadkow, gdyz przy kreceniu serialu wybierano, powiedzmy ogolnie 'hity', w kazdym razie muzyke najbardziej popularnych w owym czasie artystow. Przy wydaniu DVD pojawily sie problemy z zbyt wysokimi oplatami praw do wykorzystania tychze utworow stad zostaly one pozmieniane.
Re:
I jakże się cieszy moja dusza, bo sądzę, że wydanie DVD ma lepszą muzykęOlka wrote:Przy wydaniu DVD pojawily sie problemy z zbyt wysokimi oplatami praw do wykorzystania tych ze utworow stad zostaly one pozmieniane.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Re: Dwie wersje
Nie tylko twoja bo tak się składa że ja również jestem szczęśliwym posiadaczem wydania DVD.
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Czips, Max - "szczęśliwi posiadacze DVD" - mam takie pytanie - co jeszcze znajduje się na płytach DVD prócz odcinków: są bonusy? Jeśli tak, to jakie? I jak wiele?MAX EVANS wrote:bo tak się składa że ja również jestem szczęśliwym posiadaczem wydania DVD.
- MAX EVANS
- Fan
Beauty_Has_Come na moich płytkach znajdują się same odcinki Roswell ale zapytaj Czips bo może ona ma inną wersje?
Roswell to dla mnie coś więcej niż tylko serial to opowieść o przyjaźni i miłości, to część mojego życia.
ja mam tą wersję z 2004 gdzie nie ma na wszystkich okładkach Katherine na pierwszym planie
Oczywiście po za odcinkami wszystkimi na płytach nie ma zbyt ciekawych dodatków:
Pierwsza seria:
komentarze reżyserskie do niektórych odcinków, do Sexual Healing komentarzy udzielają Shiri i Majranda,
usunięte sceny z pilota.
Druga seria:
znowu komentarze do niektórych odcinków,
Making of... do całej 2 serii,
Storyboard, czyli taki scenorys.
Videomontaż dla fanów,
The Shiri and Majandra Show, Art of Composing Roswell - nie wiem co to do dzisiaj nie zobaczyłam
Trzeci sezon:
znowu komentarze do niektórych odcinków
Klasa 2002
i podróż Shiri do Japoni.
Oczywiście po za odcinkami wszystkimi na płytach nie ma zbyt ciekawych dodatków:
Pierwsza seria:
komentarze reżyserskie do niektórych odcinków, do Sexual Healing komentarzy udzielają Shiri i Majranda,
usunięte sceny z pilota.
Druga seria:
znowu komentarze do niektórych odcinków,
Making of... do całej 2 serii,
Storyboard, czyli taki scenorys.
Videomontaż dla fanów,
The Shiri and Majandra Show, Art of Composing Roswell - nie wiem co to do dzisiaj nie zobaczyłam
Trzeci sezon:
znowu komentarze do niektórych odcinków
Klasa 2002
i podróż Shiri do Japoni.
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Czips, dziękuję za odpowiedź
Dobrze, że są jakieś dodatki, nawet na nowych, niedawno wydawanych DVD, nie ma często żadnych dodatków. Miałam nadzieję, że jest dużo scen z poza planu, albo wywiady z aktorami odnośnie ich postaci i pracy nad sezonami...
A brzmi bardzo intrygująco, może wartoCzips wrote:The Shiri and Majandra Show, Art of Composing Roswell - nie wiem co to do dzisiaj nie zobaczyłam
Dobrze, że są jakieś dodatki, nawet na nowych, niedawno wydawanych DVD, nie ma często żadnych dodatków. Miałam nadzieję, że jest dużo scen z poza planu, albo wywiady z aktorami odnośnie ich postaci i pracy nad sezonami...
Ależ proszę bardzo
Właśnie nie wiem jak to jest z tym wydaniem z 2008 roku... bo śledziłam ich promocję, ale podobno po za okładką dodatków nie zmienili.
Max, to jakie Ty masz wydanie? Że bez dodatków w ogóle?
Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiedziałam, że takie jest
Bo to wygląda tak, że na każdej płycie jest coś...
A mogli by zrobić tak jak np. wydania Martixa, że jest jedna cała płyta dodatków!
Chociaż w sumie to pierw by mogli zrobić polską wersję w ogóle
Właśnie nie wiem jak to jest z tym wydaniem z 2008 roku... bo śledziłam ich promocję, ale podobno po za okładką dodatków nie zmienili.
Max, to jakie Ty masz wydanie? Że bez dodatków w ogóle?
Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiedziałam, że takie jest
Bo to wygląda tak, że na każdej płycie jest coś...
A mogli by zrobić tak jak np. wydania Martixa, że jest jedna cała płyta dodatków!
Chociaż w sumie to pierw by mogli zrobić polską wersję w ogóle
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- MAX EVANS
- Fan
Beauty_Has_Come a ja to niby nie odp tak?
Czips bo ja sam zrobiłem moją wersje z 6 oryginalnych płytek zgrałem wszystko na 5 bo pozbyłem się dodatków zostawiłem tylko sam Roswell do tego pudełko DVD i okładka własnej produkcji
Czips bo ja sam zrobiłem moją wersje z 6 oryginalnych płytek zgrałem wszystko na 5 bo pozbyłem się dodatków zostawiłem tylko sam Roswell do tego pudełko DVD i okładka własnej produkcji
no to trzeba było od razu mówić, że masz piracone! ;p
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
- Beauty_Has_Come
- Zainteresowany
Oczywiście, Max, Tobie też dziękuję za odpowiedź :]MAX EVANS wrote:Beauty_Has_Come a ja to niby nie odp tak?
- MAX EVANS
- Fan
E tam od razu piracone Powiedzmy że mam oryginalną wersje po moim lekkim tuningu Wszak pudełko DVD kupiłem oryginalne i 5 płytek również a okładka to już w ogóle oryginał bo przecież sam ją stworzyłem
taa...
chociaż, moja pierwsza wersja jaką posiadałam to odcinki ściągnięte z neta, i to jeszcze wersje nie dvdix tylko zgrane to co puszczali w TV
Pamiętam, że jakoś była okropna ;/
chociaż, moja pierwsza wersja jaką posiadałam to odcinki ściągnięte z neta, i to jeszcze wersje nie dvdix tylko zgrane to co puszczali w TV
Pamiętam, że jakoś była okropna ;/
Godzina późna, wychodzę.
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...
Oślepia mnie księżyc,
Oślepia mnie uczucie,
Wracam... Sam...